Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Moestuinieren in Bakken

28 maart @ 10:00 - 11:30

Workshop Moestuinieren in bakken

Het is heel leuk om je eigen groenten te kweken, en dan te kunnen genieten van de oogst! Dat kan ook als je geen tuin en maar weinig ruimte hebt. Zet dan bijvoorbeeld een bak of pot op je balkon of in de vensterbank. Daarin kun je kruiden kweken of een weelderige courgetteplant. Wil je weten hoe je dat doet, neem dan deel aan de workshop Moestuinieren in Bakken, die we organiseren in het kader van de Week van de Groene Tuin.

Actief aan de slag bij Workshop Moestuinieren in Bakken

Moestuinieren kan ook als je geen tuin hebt. Bij de workshop Moestuinieren leer je de basisprincipes om dat thuis te gaan doen. Je leert hoe je een goede bodem aanlegt in de bak of pot, zodat de planten daar goed kunnen groeien. Dat oefen je meteen in de praktijk. Ook kom je te weten welke planten het meest geschikt zijn voor kleine oppervlakten, of je moet voorzaaien of niet, en waar je de zaden het beste koopt.

Met deze kennis kun je een klein en overzichtelijk moestuintje opzetten en later dit jaar genieten van de oogst!

Locatie en Tijd

De workshop Moestuinieren in Bakken wordt gegeven bij de Tuin van de Wijk Olympus. Dit is een nieuwe moestuin voor de buurt. Bewoners komen hier samen om mee te helpen met het moestuinieren en te genieten van wat gezelligheid en een luisterend oor. De tuin bevindt zich op de kop van het Olympiaplein, tegenover het Monument Indië-Nederland. Via deze link kun je het gemakkelijk vinden.

De workshop vindt plaats op donderdag 28 maart. Het start om 10:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Hopelijk tot dan!

PS: Tijdens de Week van de Groene Tuin kun je elke dag tips krijgen over groene activiteiten. Lees hier meer.

Foto: Ulrike Mai via Pixabay

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
10:00 - 11:30