Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkochtend Vondelpark Slurf (geannuleerd)

16/04/2020 @ 10:00 - 12:30

Werkochtend Vondelpark Slurf

Wegens het corona virus kan het zijn dat data geannuleerd worden. Meld je daarom vooraf aan via simone@groenebuurten.nl zodat we je persoonlijk op de hoogte kunnen houden bij wijzigingen.

Help jij mee met het onderhoud en verder verfraaien van de Vondelpark Slurf? Vrijwilligers brengen meer kleur en bloemen terug tijdens deze werkochtend. Fijn voor mensen maar ook voor insecten zoals wilde bijen en vlinders in het park. We doen dit door het planten van inheemse heesters, vaste planten en bloembollen en we verwijderen onkruid en zwerfafval.

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te komen helpen in het Vondelpark, natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten. Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden. Groenkennis is niet nodig. Elke werkochtend start met koffie/thee (neem bij warm weer zelf een flesje water mee) en wat lekkers. Een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en geeft uitleg en tips over de werkzaamheden.

Locatie

Er wordt vooral gewerkt in de ‘Slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. Dat is het deel tussen de hoofdingang aan de Stadhouderskade en de Vondelbrug (ingang van Baerlestraat).

Zie: groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Neem de ingang Stadhouderskade, loop/fiets 150 meter. We verzamelen op het grasveld aan je rechterhand.

Data

De werkochtend Vondelpark Slurf vindt plaats op donderdagochtend om de week van 10.00-12.30 uur in de periode 16 april tot en met 29 oktober (in augustus vakantie). Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de agenda  www.groenebuurten.nl

p.s. Behalve met deze Werkochtend Vondelpark Slurf kan je als vrijwilliger ook meehelpen met de Werkochtend Koeienweide. Zie Agenda

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Stadsdeel Zuid-Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. De extra handen van vrijwilligers worden gebruikt voor de speciale wensen, zoals het planten van extra nectarrijke beplanting, het onderhouden van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Door een speciaal waterfilter in de grond krijgen de wortels van diverse flora nu niet voldoende lucht; door daar extra aandacht aan te besteden wordt de groei en bloei positief bevorderd.

Meer informatie

Meer informatie over dit medebeheerproject of aanmelden (dat hoeft niet maar de eerste keer dat je komt is het handig als je even mailt) via simone@groenebuurten.nl of 020-6628237.

Gegevens

Datum:
16/04/2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://groenebuurten.nl/

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps