Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijvriendelijke bollen planten Vondelpark Slurf

01/10/2020 @ 10:00 - 12:30

bollen planten

Oktober is de laatste maand van het jaar dat we werken in de Vondelpark Slurf. Op 1 oktober planten we 1200 bijvriendelijke bloembollen die vol stuifmeel en nectar zitten. Op deze manier komen de wilde bijen, vlinders en hommels de eerste maanden in het voorjaar door.

We planten onder andere boerenkrokus, grootbloemige krokus, botanische tulpjes, boshyacint, breedbladige vogelmelk,  oosterse sterhyacint, kogellook, iris en blauw druifje.

De bloembollen zijn biologisch en chemievrij geteeld en vermeerderen zich elk jaar.

Wil je helpen, meld je dan vooraf aan via simone@groenebuurten.nl .

Deze plantdag is onderdeel van de Werkochtend Vondelpark Slurf.

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te komen helpen in het Vondelpark, natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten. Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden. Groenkennis is niet nodig. Elke werkochtend start met koffie/thee (neem bij warm weer zelf een flesje water mee) en wat lekkers.

Een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en geeft uitleg en tips over de werkzaamheden. Hij zorgt ook voor het benodigde gereedschap.

Locatie

Er wordt vooral gewerkt in de ‘Slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. Dat is het deel tussen de hoofdingang aan de Stadhouderskade en de Vondelbrug (ingang van Baerlestraat).

Zie: groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Neem de ingang Stadhouderskade, loop/fiets 150 meter. We verzamelen op het grasveld aan je rechterhand.

Data

De werkochtend Vondelpark Slurf vindt plaats op donderdagochtend, om de week, van 10.00-12.30 uur in de periode 16 april tot en met 29 oktober (in augustus vakantie). Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de agenda  www.groenebuurten.nl

p.s. Behalve met deze Werkochtend Vondelpark Slurf kan je als vrijwilliger ook meehelpen met de Werkochtend Koeienweide. Zie Agenda

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Stadsdeel Zuid-Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. De extra handen van vrijwilligers worden gebruikt voor de speciale wensen, zoals het planten van extra nectarrijke beplanting, het onderhouden van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Door een speciaal waterfilter in de grond krijgen de wortels van diverse flora nu niet voldoende lucht; door daar extra aandacht aan te besteden wordt de groei en bloei positief bevorderd.

Meer informatie

Meer informatie over dit medebeheerproject of aanmelden via simone@groenebuurten.nl of 020-6628237.

Gegevens

Datum:
01/10/2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://groenebuurten.nl/

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps