Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Nestkasten schoonmaken Vondelpark (geannuleerd)

Nestkasten schoonmaken Vondelpark (geannuleerd)

28/10/2020 @ 10:00 - 12:30

nestkast Vondelpark

Update: Alle drie de werkochtenden Nestkasten zijn geannuleerd.

Op woensdag 28 oktober (onder voorbehoud) en 4 november en zaterdag 7 november inspecterende we de nestkasten die her en der in het Vondelpark hangen. We maken ze schoon zodat ze weer klaar zijn voor het volgende broedseizoen.

Er hangen meer dan 90 nestkasten in het Vondelpark. Iedere vogel heeft zijn eigen model woning, aangepast aan zijn eigen smaak. Tijdens de inspectie kunnen we ook zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gelegd en uitgebroed.

Wanneer en waar

Op woensdag 28 oktober verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg. Na het controleren van de nestkasten op de Koeienweide fietsen we het park in om daar nestkasten schoon te maken.

Op woensdag 4 en zaterdag 7 november starten we om 10 uur bij de Werf (in het park naast parkingang Kattenlaan), Vanaf de Werf lopen/fietsen we met een ladder langs de verschillende nestkasten in het park.

 

Aanmelden

Meld je aan voor deze nestkasten activiteit bij simone@groenebuurten.nl. Wij houden je op de hoogte van eventuele verschuivingen in data/locaties.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De Werkochtend Koeienweide wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van GroeneBuurten. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van het parkbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie:
zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl of 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
28/10/2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps