Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Nestkasten schoonmaken Vondelpark (2)

Nestkasten schoonmaken Vondelpark (2)

09/11/2019 @ 10:00 - 12:30

nestkast Vondelpark

Op zaterdag 9 november vervolgen we onze tocht langs de nestkasten in het Vondelpark. We inspecterende nestkasten die her en der in het Vondelpark hangen en maken ze schoon zodat ze weer klaar zijn voor het volgende broedseizoen. Deze werkochtend wordt begeleid door een groenmedewerker van de gemeente.

Er hangen meer dan 90 nestkasten in het Vondelpark. Iedere vogel heeft zijn eigen model woning, aangepast aan zijn eigen smaak. Vandaag kunnen we ook zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gelegd en uitgebroed.
Kom je ook kijken? Of ken je iemand die dit interessant vindt? Ook erg leuk voor kinderen!

Wanneer en waar

Op 9 november verzamelen om 10 uur voor de Werf Vondelpark (in het park naast de parkingang Kattenlaan) . Vanaf daar fietsen we naar de nestkasten die door het park verspreid hangen.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De Werkochtend Koeienweide wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van GroeneBuurten. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van het parkbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie:
zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl of 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
09/11/2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps