Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nestkasten schoonmaken Vondelpark (extra)

20/11/2019 @ 10:00 - 12:30

nestkast Vondelpark

Vorige week is de werkochtend verregend en geannuleerd. Op woensdag 20 november van 10.00-12.30 uur organiseert GroeneBuurten nog een ochtend waar je leert over de vogels in het Vondelpark.

We vervolgen onze tocht langs de nestkasten in het Vondelpark. We inspecterende kasten die her en der in het Vondelpark hangen en maken ze schoon zodat ze weer klaar zijn voor het volgende broedseizoen. Ook hangen we nieuwe kasten op. Deze werkochtend wordt begeleid door Luis, een groenmedewerker van stadsdeel Zuid. Hij vertelt uitgebreid over de verschillende vogels (en dat zijn er heel veel!) in het Vondelpark.

Er hangen meer dan 90 nestkasten in het Vondelpark. Iedere vogel heeft zijn eigen model woning die aangepast is aan zijn eigen smaak. Vandaag kunnen we ook zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gelegd en uitgebroed en hoe het nest is opgebouwd.

Kom je ook kijken? Of ken je iemand die dit interessant vindt? Ook erg leuk voor kinderen!

Wanneer en waar

Woensdag 20 november verzamelen om 10 uur voor de Werf Vondelpark (in het park naast parkingang Kattenlaan). Vanaf de Werf fietsen we langs de nestkasten die door het park verspreid hangen.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De werkochtend wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van GroeneBuurten. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 18 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van het parkbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie:
zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl of 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
20/11/2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Site:
www.groenebuurten.nl

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps