Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Week van de Groene Tuin – plantdag De Coenen

Plantdag De Coenen

19/04/2023 @ 14:00 - 16:00

Eindelijk kunnen de planten de aarde in! Help jij mee om ze er in te zetten?

Plantdag de Coenen

De binnentuin van Buurtrestaurant de Coenen was deels al prachtig met een bloeiende border en een grote vijver vol kikkers en salamanders. Maar er lag ook nog een grote betegelde binnenplaats naast. Dat leverde wateroverlast op na regenbuien en hittestress in de zomer. Daarom vroegen enkele omwonenden GroeneBuurten om hulp.

Samen met hen, vrijwilligers en de betreffende woningcorporatie is een plan gemaakt om tegels te wippen en zo ruimte te creëren voor een nieuw stuk tuin. Twee weken geleden heeft een grote ploeg vrijwilliger vele uren hard gewerkt. Eerste werden de tegels verwijderd. Daarna is de bovenste laag zand vervangen door aarde. Op de plek waar veel water naar beneden klettert, is een grindlaag aangebracht, om wegspoelen te voorkomen.

Het plantvak wacht er nu op om beplant te worden. Help jij mee om er een mooie groen tuin van te maken?

Tijd, locatie en aanmelden

Er zal gewerkt worden op woensdagmiddag 5 april en 19 april, van 14:00 -15:30 uur. Op 5 april wordt een verhoogde border gemaakt met de oude tegels. Die worden eerst door de helft gebroken, daarna gestapeld en vervolgens wordt de bak opgevuld met aarde. Op 19 april gaan de planten de grond in.

Locatie: binnentuin van de Coenen, aan de J.M. Coenenstraat 4, 1071 WG Amsterdam. Je kunt je aanmelden via info@groenebuurten.nl, graag aangeven of je beide dagen komt of op slechts één dag (en welke dan).

Samen vergroenen tijdens de Week van de Groene Tuin

De plantdag wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Week van de Groene Tuin. Deze vindt plaats van dinsdag 4 t/m maandag 10 april. De week staat in het teken van het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Elke dag worden er nieuwe handige tuintips gedeeld en gaan bewoners samen aan de slag om hun omgeving een stukje groener te maken. Check bij weekvandegroenetuin.nl/acties welke groene activiteiten er bij jou in de buurt zijn. Ook kun je meedoen aan de fotowedstrijd. Kijk op weekvandegroenetuin.nl/fotowedstrijd voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
19/04/2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Buurtrestaurant De Coenen
J.M. Coenenstraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1071 WG Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020-3709355
Bekijk de site van Locatie