Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Groene Tuin

12/04/2022 - 18/04/2022

De lente is aangebroken. Dat bezorgt ons tuinkriebels en jou misschien ook. Op zoek naar tips om te vergroenen? Die vindt je volop tijdens de week van de Groene Tuin.

Aankondiging Week van de Groene Tuin

Dinsdag 12 april begint de Week van de Groene Tuin! Met elke dag een tip om jouw tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen. Vervang tegels door groen, leg een geveltuintje aan en verwelkom dieren en insecten in jouw tuin. De Week van de Groene Tuin loopt tot 18 april.

Ontdek op www.weekvandegroenetuin.nl leuke acties, handige tips en activiteiten!

GroeneBuurten-acties in Week van de Groene Tuin

Ook GroeneBuurten organiseert verschillende activiteiten die aansluiten bij deze landelijke Week van de Groene Tuin:

  • Inloopsessie Boomtuintjes: bij de inloopsessie kun je tussen 13:00-16:45 binnenlopen om informatie te krijgen over boomtuintjes. Hoe kun je het aanleggen? Wat werkt wel en wat niet? Hoe voorkom je dat de boom eronder lijdt? Al dergelijke vragen kun je stellen zodat je er heel gemakkelijk zelf eentje onder je hoede kunt nemen. Waar Buurtkamer Welkom, Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam. Wanneer: donderdag 14 april (datum onder voorbehoud, houd de agenda in de gaten voor de laatste update).
  • Onttegelacties in private tuinen: Met Tegels eruit, groen erin! starten we met het wippen van de tegels in verschillende binnentuinen. Wil jij ook tegels in je tuin vervangen door groen, meldt je dan aan via deze aanmeld-link (beschikbaar voor Amsterdam Oud Zuid (met GroeneBuurten-hulp), en Nieuw-West, West, Centrum en Tuindorp Oostzaan (met andere partners).
  • Win-actie: Groene make-over van balkon of dakterras. Wil jij graag van je balkon of dakterras een fijne groene buitenruimte maken. Alleen geen idee hoe, omdat je denkt dat je geen groene vingers hebt? Meld je dan aan voor de GroeneBuurten-winactie. Je maakt kans op een make-over van je balkon of dakterras, en wel eentje die weinig onderhoud behoeft, gewoon omdat dat onderdeel is van het beplantingsplan. Als winnaar krijg je advies en word je geholpen om dat te realiseren. Hier lees je alle details over deze win-actie. Let op: de deadline om je aan te melden is 17 april!

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland

Organisator

Milieu Centraal
E-mail
groenetuin@milieucentraal.nl
Bekijk de site van Organisator