Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel voor Vlinders

12/07/2021 @ 17:00 - 19:00

Dagpauwoog

In het Vondelpark tellen vrijwilligers al langs 2 vlinderroutes. Onze collega’s van Natuur&Milieuteam Zuid zetten nu ook een vlinder telroute op langs het ecolint bij de Kalfjeslaan. Hieronder de oproep.

Op 12 juli om 17.00 komen we voor de eerste keer samen met een groep vrijwilligers die zich hebben aangemeld om een paar keer per jaar te wandelen voor vlinders. Wil je ook mee doen? Je bent van harte welkom, we zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers! 

Hoe werkt het?

Wil je iets doen voor de vlinders? Vind je het leuk om te wandelen? En heb je zo’n 5 keer per jaar 1 a 2 uur de tijd? Deze zomer starten NMTzuid een vlinderroute. Een vlinderroute is een vaste route van ongeveer 1 kilometer. Vrijwilligers wandelen deze route een paar keer per jaar en tellen de vlinders die ze tegen komen. Deze gegevens gaan naar de Vlinderstichting en lokale groenbeheerders.

Waarom?

Er zijn steeds minder insecten, en dus ook vlinders. De Vlinderstichting doet al 30 jaar tellingen. Daardoor weten we hoe het gaat met de vlinderstand. En, heel belangrijk, welk beheer het beste is voor vlinders (b.v. maaien). We zijn in contact met een beheerder van een heel bijzonder gebied: het eco-lint op de Kalfjeslaan. Hij heeft onze gegevens nodig heeft om te zorgen voor een goed ecologisch beheer. Jouw tellingen zijn dus van direct belang!

Praktische informatie

  • De route is ongeveer 1 kilometer lang en loopt over het eco-lint ter hoogte van de Kalfjeslaan in Buitenveldert.
  • Je loopt de route zo’n 5 keer per jaar.
  • Iedereen kan meedoen. Voorkennis over vlinders is niet nodig.
  • We ontmoeten elkaar 12 juli om 17u op de parkeerplaats bij café Klein Kalf op de Kalfjeslaan (aan de Amstel). Vandaar lopen we samen de 100 of 200 meter naar het eco-lint. Ik laat je het prachtige gebied zien, geef je alle nodige informatie, en een vlinderherkenningskaart en -boekje
  • Meld je vantevoren even aan via emma@nmtzuid.nl.

Hopelijk tot dan! Emma (Natuur&Milieuteam Zuid)

Gegevens

Datum:
12/07/2021
Tijd:
17:00 - 19:00

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland