Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Tulpenbollen planten Vondelpark

Tulpenbollen planten Vondelpark

03/11/2022 @ 13:00 - 15:30

Tulpen planten

Het Tulp Festival Amsterdam geeft weer 5.000 tulpenbollen aan het Vondelpark. De tulpen zetten het park volgend voorjaar prachtig in bloei! Help je mee het het planten van de bollen?

Het jaarlijkse Plantmoment in het Vondelpark is op woensdag 2 november en donderdag 3 november. In april 2023 zijn de tulpen te bewonderen. Dan is het de 9e editie van Tulp Festival Amsterdam, met tulpen in de volle grond en kuipen vol kleurrijke tulpen op tientallen locaties in alle stadsdelen.

Wat gaan we doen

We gaan de 5.000 tulpenbollen her en der ‘verstrooien’ door het Vondelpark. Zodat er volgend jaar op allerlei verrassende plekken ’toefjes’ tulpen opduiken.
Stadswerken gemeente zorgt voor de gereedschappen en legt uit waar je kan planten. Ook nemen zij handschoenen mee (maar je eigen handschoenen meenemen is helemaal fijn).
GroeneBuurten zorgt voor een kopje koffie/thee.

Plantdata, tijden en locatie

In de ochtend van 2 november is de officiële aftrap van het planten met kinderen van de Nicolaas Maessschool (= besloten).
Vrijwilligers kunnen helpen op:
– woensdag 2 november van 13.30-15.30 uur. Verzamelen in de Slurf. Loop/fiets het park in vanaf parkingang Stadhouderskade. Na 200 meter zie je ons op het grasveld aan de rechterkant.
– donderdag 3 november van 13.00-15.00a15.30 uur. Verzamelen: bij de Werf van Stadswerken. Deze bevindt zich IN het Vondelpark naast parkingang Kattenlaan.

Aanmelden

Laat je het weten welke dag je komt helpen? Mail naar simone@groenebuurten.nl

Over het Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld. Met de tulp als verbindend element levert Tulp Festival Amsterdam een bijdrage aan de sociale cohesie tussen bewoners, bezoekers en bedrijven onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Volg het nieuws over Tulp Festival Amsterdam via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

FOTO: Richard Mouw

Gegevens

Datum:
03/11/2022
Tijd:
13:00 - 15:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps