Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Slootjesdag Koeienweide i.s.m. IVN

Slootjesdag Koeienweide i.s.m. IVN

16/06/2019 @ 10:00 - 16:00

Slootjesdag

IVN en GroeneBuurten organiseren op 16 juni samen de jaarlijkse Slootjesdag bij de Koeienweide in het Vondelpark.

Wordt jij onze slootjesonderzoeker?

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes en waterdiertjes tijdens deze Slootjesdag. Altijd al willen weten wie in de zomer op het water kan schaatsen, wie het snelste onder water kan zwemmen of wie de grootste rover in de sloot is? Leer meer over zwemmende bootsmannetjes, roeiende schaatsenrijders en lieflijke kokerjuffers. Vang waterdiertjes met een schepnet en bekijk ze van dichtbij. Neem je eigen schepnetje mee of gebruik een van de netjes die bij de sloot klaar liggen.

Programma Slootjesdag

Kom zondag 16 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Koeienweide in het Vondelpark. Een spannende en leerzame activiteit voor het hele gezin.

Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten ga je op zoek naar waterdiertjes in de sloot voor de Koeienweide in het Vondelpark.

Moet je even wachten, maak dan je eigen bloemenbom en gooi deze in de buurt van je huis op een plek waarvan jij vindt dat die wel wat groener en kleurrijker mag worden.

Ook kan je onder begeleiding van een natuurgids samen met je (groot)ouders meelopen over het natuureducatiepad op de Koeienweide. Je hoort dan van alles over de bijzondere planten en dieren. En over het ecologisch beheer wat al 10 jaar gedaan wordt door vrijwilligers samen met een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam.

De Slootjesdag is niet alleen voor kinderen interessant maar ook voor volwassenen zonder kinderen en voor volwassenen die zich zelf nog kind voelen.

Meer informatie

Kijk ook eens op de website van IVN. Daar vind je meer informatie over hoe leuk en leerzaam de Slootjesdagen zijn. Lees bijvoorbeeld over slootjes(onderzoek), hoe je zelf een schepnet maakt en andere leuke proefjes voor thuis.

Gegevens

Datum:
16/06/2019
Tijd:
10:00 - 16:00
Serie:
Evenement Categorie:

Organisatoren

IVN
GroeneBuurten

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps