Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Zadendag: 15 jaar Koeienweide

3 juli @ 14:00 - 17:00

Kom je ook naar onze feestelijke Open Zadendag? We vieren dan het 15-jarig jubileum van het ecologisch beheer en natuureducatie op de Koeienweide – Vondelpark. Na al die jaren hard werken, groeien er vele soorten inheemse planten en begin juli zijn hun zaadjes rijp. We vieren deze jubileumdag symbolisch door deze zaden te gaan oogsten. Alleen meelopen met een rondleiding is ook mogelijk. Iedereen is welkom!

Rondleiding en/of zaden verzamelen

De Open Zadendag annex Jubileum vindt plaats op woensdag 3 juli tussen 14.00-17.00 uur. Er staan natuurgidsen klaar om te laten zien hoe mooi de Koeienweide is. Want de biodiversiteit neemt nog elk jaar toe, steeds meer planten en dieren weten dit stukje stadsnatuur te vinden. Ook kun je meehelpen met het oogsten van zaad van verschillende soorten inheemse planten. Deze zaden zullen gebruikt worden om in te zaaien op andere plekken in het Vondelpark, langs nieuwe natuuroevers. Zo zorgen we voor nog meer biodiversiteit in het park! Kom je ook naar ons feestje?

Aanmelden Open Zadendag en locatie

Je vindt de ingang naar de Koeienweide hier. Aanmelden is niet nodig, het is open inloop. Mogelijk moet je wel even wachten tot er een natuurgids beschikbaar is om je rond te leiden en om te helpen met het verzamelen van de zaden. Gelukkig kun je ondertussen meer informatie lezen over biodiversiteit en een kopje koffie of kruidenthee drinken bij onze stand.

Hoezo natuureducatie en biodiversiteit?

Wil je meer weten over het jubileum en het waarom van onze activiteiten? Lees het in deze artikelen: Natuurliefhebbers in de dop en Biodivers jubileum. Of wil je meteen zelf aan de slag? Werk dan eens mee met een werkochtend Koeienweide. De data staan altijd vermeld in de Agenda op onze website: www.groenebuurten.nl/agenda. Werk je op een school en wil je met jouw schoolgroep langskomen voor een rondleiding over het natuurpad? Kijk dan op https://groenebuurten.nl/vondelpark/scholen-groepen/

Gegevens

Datum:
3 juli
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps