Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Koeienweide Vondelpark

15/09/2019 @ 10:00 - 16:00

loop met een rondleiding over de Koeienweide

Op zondag 15 september tussen 10.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom tijdens de laatste Open dag Koeienweide Vondelpark van dit jaar.

Activiteiten Open dag Koeienweide

Loop mee met een gratis rondleiding over het natuureducatie pad. De rondleidingen zijn onder begeleiding van een natuurgids en duren gemiddeld een half uur. Ontdek hoe mooi deze ecologische stadoase is. Na de rondleiding kan je lekkere zelfgemaakte vlierbloesemlimonade uit het Vondelpark proeven.

 

Locatie Koeienweide Vondelpark

Zie: https://groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Ecologisch beheer en natuureducatie

Vrijwilligers helpen al 10 jaar met het onderhoud van de Koeienweide Vondelpark. Dit doen zijn tijdens werkochtenden onder begeleiding van een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam. Vrijwillige natuurgidsen leiden elk jaar honderden schoolkinderen rond over het natuureducatie pad. De extra inzet van vrijwilligers zorgt voor de kers op de taart. De biodiversiteit wordt steeds groter, elk jaar komen er nieuwe soorten flora en fauna bij. De Koeienweide is normaal niet openbaar toegankelijk. Behalve tijdens de educatieve activiteiten en vier Open Dagen. Kom je ook wandelen en genieten van dit paradijs midden in het Vondelpark?

Gegevens

Datum:
15/09/2019
Tijd:
10:00 - 16:00
Site:
www.groenebuurten.nl

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps