Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: NLdoet Vondelpark

NLdoet Vondelpark

11/03/2022 @ 10:30 - 12:30

NLdoet Vondelpark

Op vrijdag 10 maart van 10.00-12.30 uur kan je helpen met een NLdoet actie in de Vondelpark.

Wat gaan we doen tijdens NLdoet Vondelpark

De ochtend staat in het teken van vogels en insecten. We hangen een aantal vogelhuisjes op bij eiken. Ook planten en zaaien we naast die eiken inheemse vogel- en insectvriendelijke struiken en planten. Andere werkzaamheden zijn onkruid verwijderen en zwerfafval prikken kan ook.

Gereedschappen en werkhandschoenen staan klaar. Je eigen werkhandschoenen meenemen is wel zo handig. Wij zorgen ook voor koffie, thee en wat lekkers.

Waarom deze activiteit

Met de nestkasten trekken we vogels naar het park die in de kasten hun eieren kunnen uitbroeden en in de winter kunnen ze erin schuilen. De inheemse planten zitten in het voorjaar vol nectar, voedsel voor wilde bijen en vlinders. En in het najaar trekken de bessen vogels aan. De vogels eten ook graag de eikenprocessierupsen die er misschien leven. Die rupsen zijn vaak te vinden bij eiken en kunnen de mens veel jeuk geven maar ze zijn juist een lekker hapje voor de vogels. Al met al helpen we de vogels en insecten in het park en kan de mens het hele jaar door genieten van het gezang, gefladder en gezoem in het park.

Al met al draagt het bij aan de biodiversiteit en het verfraaien van het park.

Locatie

We verzamelen bij het Vindhek. Het Vindhek staat tussen de fontein van de grote vijver en het Picassobeeld.

Aanmelden NLdoet Vondelpark

Geef je op via simone@groenebuurten.nl. Er is een maximum aantal deelnemers dus wees er snel bij.

Vaker meedoen

Doe mee met NLdoet en wie weet vind je het daarna leuk om vaker te helpen als vrijwilliger van bijvoorbeeld de Werkochtend Vondelpark Slurf. Deze werkochtend is om de week op donderdagochtend in de periode 23 maart-20 oktober.

Je bent ook welkom bij een van de andere werkochtenden in het Vondelpark. Bijvoorbeeld bij de werkochtend Koeienweide. Zie ook https://groenebuurten.nl/vondelpark/meehelpen/

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Zoek je nog een klus? In Amsterdam kan je meedoen met diverse (groen)klussen. Kijk op https://www.nldoet.nl/ voor een overzicht van alle klussen.

Gegevens

Datum:
11/03/2022
Tijd:
10:30 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie: