Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NLdoet diverse locaties

10/03/2023

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
NLdoet diverse locaties

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer NLdoet! In Amsterdam zijn vele activiteiten waaraan jij je steentje kan bijdragen. Als vrijwilliger maak je het verschil voor een stichting, vereniging, zorginstelling of groeninitiatief. Hieronder een aantal interessante projecten in Amsterdam Zuid

Voorjaarsklussen in de Spijteltuin

Zaterdag 11 maart van 10:30 – 15:00 uur. In de Spijteltuin onderhouden bewoners gezamenlijk een prachtige moestuin. Als start van het nieuwe seizoen zal de tuin klaar worden gemaakt door het oogsten van zaden, compost klaar maken, paden aanleggen, klimrekken maken en meer. De spijteltuin bevindt zich rechts aan het einde van het Spijtellaantje.
https://www.nldoet.nl/activiteit/voorjaarsklussen-de-spijteltuin

Ps. De Spijteltuin is nog op zoek naar structurele hulp. Woon je in de buurt en vind je het leuk om te tuinieren? Lees hier meer.

Kruidentuin voorjaar-klaar maken

Zaterdag 11 maart van 11:00 – 14:00 uur. Op het Tuyll van Serooskerkenplein ligt een bijzondere kruidentuin. Deze wordt beheerd door bewoners. Na een winterstop is er genoeg te doen om het nieuwe seizoen in te luiden. We zullen een compostplek aanleggen, nieuwe planten aanplanten in de gemeenschappelijke vakken en lichtsnoeiwerk doen. Daarnaast is er ruimte voor een gezellige ontmoeting tussen buurtbewoners met een hapje en drankje.
https://www.nldoet.nl/activiteit/kruidentuin-voorjaar-klaar-maken

Groen in de Valeriusstraat

Zaterdag 11 maart 15:00 – 17:00 uur.
We gaan de perken opnieuw met mooie bloemen en planten indelen, zodat het weer duurzaam groen wordt met hopelijk een kleurtje. Verzamelen bij de vuilnisbak van de Valeriusstraat voor nr 260.

https://www.nldoet.nl/activiteit/groen-de-straat

Voorjaarsoffensief Johannes Vermeerplein (VOL)

Vrijdag 10 maart 13:00 – 18:00 uur. Elk jaar komt een groep vrijwilligers in het kader van Nldoet! bij elkaar om de werkzaamheden te bespreken en de taken te verdelen voor het onderhoud van drie plantsoenen op het Johannes Vermeerplein in Amsterdam.
https://www.nldoet.nl/activiteit/voorjaarsoffensief-johannes-vermeerplein

Schinkelhavenkade klaarmaken voor de lente (VOL)

Zaterdag 11 maart 10:00 – 13:00 uur. We gaan aan de slag in de prachtige buurttuin aan de Schinkel. Dat doen we o.a. door : afgevallen bladeren verwijderen, snoeien van de (vlinder)struiken, de composthoop “ontmantelen” en de rozen-, bessenstruiken en fruitbomen bemesten. Het snoeien gebeurd o.l.v. een snoeiexpert.
Aanmelden via: https://www.nldoet.nl/activiteit/schinkelhavenkadetuin-klaarmaken-voor-de-lente

Vondelpark nestkasten, bijvriendelijke beplanting en zwerfafval (VOL)

Vrijdag 10 maart 10:00 – 12:30 uur. Help mee met het ophangen van nestkasten en het planten van insectvriendelijke beplanting. Zo worden kool- en pimpelmezen aangetrokken die de vervelende processierupsen kunnen opeten. Ook liggen er materialen klaar om zwerfafval te verwijderen uit het park.
https://groenebuurten.nl/agenda-item/nldoet-vondelpark-2-2022-03-11/2023-03-10/

NLdoet – Oranje Fonds

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Bekijk alle klussen op https://www.nldoet.nl/voor-vrijwilligers

Gegevens

Datum:
10/03/2023
Serie:

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland