Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Miniconferentie De Toegevoegde Waarde van Groene Vrijwilligers

24/06/2019 @ 14:30 - 18:30

Koeienweide

Miniconferentie – De Toegevoegde Waarde van Groene Vrijwilligers

Vrijwilligers maken het verschil! In Amsterdam helpen vele groene vrijwilligers mee in hun eigen buurt en park. Zo wordt de Koeienweide in het Vondelpark al 10 jaar ecologisch medebeheerd door een grote groep vrijwilligers in samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Van een simpele weide vol koeien werd het omgevormd tot een ecologische hotspot midden in de stad, waar elk jaar weer nieuwe soorten flora en fauna bijkomen.

GroeneBuurten wil het belang van groen vrijwilligerswerk laten zien. En het resultaat van de jarenlange inzet van de vrijwilligers in het Vondelpark onder de aandacht brengen van een breed publiek, om het draagvlak voor de zone te vergroten en de continuering van het vrijwilligersbeheer in het gehele park zeker te stellen.

Tijdens de miniconferentie bieden inspirerende sprekers – aan de hand van plenaire presentaties en verschillende werkgroepen – inzichten over vrijwilligerswerk waarmee dit een stevige basis binnen organisaties kan krijgen. Bahram Sadeghi leidt ons door de dag als dagvoorzitter. Meer informatie over de sprekers:  Sprekers miniconferentie.

Naast aandacht voor de beleving van vrijwilligers zelf, wordt ingegaan op de ondersteuning door de gemeente, ervaringen uit de praktijk van sociale groendoeners en krijg je een blik uit de wetenschap op de toegevoegde waarde voor organisaties waar vrijwilligers werken. Er zijn rondetafelsessies voor een thematische verdieping, waar het publiek dieper ingaat op de voorgenoemde punten onder begeleiding van ervaren tafelvoorzitters.

De miniconferentie vindt plaats in de Vondelkerk. Na afloop vieren we graag met jou het 10-jarig jubileum bij een borrel, met speciale hapjes van eten uit de natuur.

Zien we jou ook op 24 juni? Schrijf je dan nu in!

Programma en aanmelden

Schrijf je in voor de dag en de deelsessies via deze link.
Hier vind je meer informatie over het programma van de miniconferentie.

Je kunt bij de inschrijving aangeven welke rondetafelsessie je voorkeur geniet. Wij zullen ons best doen om iedereen zoveel mogelijk bij het thema naar voorkeur in te delen. Echter het kan zijn dat je bij de tweede of derde voorkeur wordt geplaatst.

 

Datum en tijd

Maandag 24 juni 2019 van 14.30-19.00 uur

 

Doelgroep

Voor ambtenaren, organisaties en vrijwilligers die actief zijn in het (openbaar) groen van Amsterdam.

 

Locatie

In de Vondelkerk, Vondelstraat 120a, 1054 GS Amsterdam (ingang t.o. Vondelpark).

 

Gesponsord door Stadsherstel

 

Gegevens

Datum:
24/06/2019
Tijd:
14:30 - 18:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelstraat 120A
Vondelstraat 120A
Amsterdam, Noord Holland 1054GS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie