Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Landelijke Opschoondag Vondelpark

Landelijke Opschoondag Vondelpark

19/03/2022 @ 10:00 - 12:30

Landelijke Opschoondag Vondelpark

Zaterdag 18 maart is het Landelijke Opschoondag en daar doet het Vondelpark natuurlijk aan mee. GroeneBuurten en Stayokay Amsterdam Vondelpark organiseren samen een actie tegen het (plastic) zwerfafval in het park. Prik je een uurtje mee?

Wanneer

De Landelijke Opschoondag Vondelpark is op zaterdag 18 maart tussen 10.00-12.30 uur (uitloop tot 13.00 uur).

Deelnemers starten in blokken van een half uur. Bij het aanmelden geef je aan welk startblok je voorkeur heeft.

Locatie

Start- en eindlocatie is de Stayokay Amsterdam Vondelpark, Zandpad 5,

Wie

Iedereen is welkom. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Wat gaan we doen

Je krijgt uitleg en de afvalprikkers, vuilniszakken en werkhandschoenen (alleen maten voor volwassenen!) worden uitgedeeld. Handig als je je eigen handschoenen meeneemt. Daarna loop je een rondje, of een deel, door het Vondelpark en verzamel je zoveel mogelijk (plastic) zwerfafval. In de bosjes aan de randen van het park maar ook op het gras, onder banken en in het water is veel te vinden. Weg met al die bierdoppen, rietjes, blikjes, snoepwikkels, peuken, etcetera.

Aan het eind wegen we alle vuilniszakken want we zijn natuurlijk benieuwd hoeveel kilo’s afval er zijn geprikt (we hopen dat dat elk jaar iets minder wordt)

Na afloop staat er koffie en thee voor je klaar.

Zwerfafval en plastic soep?

Steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. In borders en in het water. Als zwerfafval blijft liggen wordt het gegeten door dieren die erin kunnen stikken. Via onze grachten en rivieren belandt het in de zee. Het plastic wordt steeds kleiner en uiteindelijk wordt het afval een plastic soep van microplastics. Een ramp voor vissen, vogels en ook de mens.

Zowel GroeneBuurten als StayOkay Amsterdam Vondelpark zetten zich in tegen zwerfafval. Meerdere keren per jaar organiseren wij samen schoonmaakacties in het Vondelpark. Daarnaast organiseert GroeneBuurten ook om de week op donderdagochtend een Werkochtend Vondelpark-Slurf waar we ook altijd flink wat zwerfafval prikken.

Samen met buurtbewoners, bezoekers en diverse organisaties gaan we het plastic afval tegen. Hoeveel volle afvalzakken verzamel jij?

Aanmelden Landelijke Opschoondag Vondelpark

Er zijn startblokken van een half uur (10.00-10.30 uur en 10.30-11.00 uur etc). Je kan starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Uiterlijk 13.00 uur moet je de afvalgrijpers etc weer inleveren.

Aanmelden via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl. Vergeet niet te melden hoe laat je wilt komen en met hoeveel personen.

Gegevens

Datum:
19/03/2022
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Stayokay Amsterdam Vondelpark
Zandpad 5
Amsterdam, Noord Holland 1054GA Nederland
+ Google Maps