Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Japanse Duizendknoop verwijderen Vondelpark

24/06/2021 @ 10:00 - 12:00

Sinds vorig jaar is een groepje betrokken GroeneBuurten-vrijwilligers op eigen initiatief gestart met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in het Vondelpark. Eerst op de afgesloten Schapenweide waar de ooievaars broeden. Want als er niet meteen wordt ingegrepen dan verdringt deze ongewenste ‘exoot’ de inheemse beplanting. De plant is een echte woekeraar met hele sterke wortels.
Ondertussen verwijderen Eugene, Olga en Sandra (en soms sluiten anderen zich aan) ook op andere locaties in het park het duizendknoop. Een secure klus want als je een klein stukje wortel achterlaat dan groeit het gewoon weer door.
Helaas groeit de Japanse Duizendknoop nu zo hard dat eenmalig extra hulp gewenst is. Daarom is een werkochtend ingepland waar nieuwe vrijwilligers welkom zijn om te helpen zodat de vaste groep hierna de nieuwe scheuten weer makkelijk zelf kan bijhouden /verwijderen.

Datum en locatie werkochtend duizendknoop

Op 24 juni van 10.00-± 12.00 uur zijn extra handen welkom.
Verzamelen bij de stadsdeelwerf Vondelpark. Deze bevindt zich IN het Vondelpark naast parkingang Kattenlaan.
Graag vooraf aanmelden via simone@groenebuurten.nl

 

Japanse Duizendknoop in Amsterdam

Op de website van de Gemeente kan je meer lezen over de Japanse Duizendknoop in Amsterdam. Met tips hoe je de plant herkent en hoe je ‘m het best kan verwijderen uit je tuin.

 

Gegevens

Datum:
24/06/2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps