Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Help de (wilde) bij op Wereld Bijendag

20/05/2023 @ 13:30 - 15:00

Laat jouw tuin zoemen

Het gaat steeds slechter met de (wilde) bijen, daarom slaan GroeneBuurten, Natuur&Milieuteam Zuid en Amstelglorie Academie op Wereld Bijendag de handen ineen en organiseren een spoedcursus “Help de Bij”, in Amsterdam Zuid.

Met informatie, zaden, rondleiding op een prachtige groene locatie en uitleg door bijenbalkonier & do-it-yourself man Caspar Janssen, schrijver van ”Het bijenbalkon” en bijenhotelman John. We hopen iedereen te inspireren om aan de slag te gaan om bijen te helpen.  Aan het eind van de middag krijg je een zakje bijenzaadjes mee van de Bijenstichting om te zaaien in je tuin of op je balkon of gewoon op de groenstrook bij jou in de buurt.

Caspar Janssen

Caspar Janssen (Zevenaar, 1962) is schrijver/journalist/columnist. In ‘Het bijenbalkon’ vertelt Caspar Janssen over de missie om natuur aan te brengen in de stad. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot Janssen in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis, op zijn eigen balkon, maar ook door de wereld van kwekers, potgrond, bijen- en vlinderplanten, insectenhotels, plantenpotten, insecten, vogels, andere beestjes, biologen en buren. Met hulp van kenners slaagt hij uiteindelijk in zijn missie: een balkonjungle creëren met honderden soorten beestjes, die zijn balkon opeens beschouwen als bron van voedsel en als ideale biotoop voor de voortplanting.

Wereld Bijendag

World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd/gecoördineerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.

Help jij de bij een handje?

Er is beperkt ruimte dus geef je snel op (uiterlijk 15 mei)! Kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon*

Wil je ook geïnspireerd worden op deze middag? Geef je dan op via info@GroeneBuurten.nl.  

Vermeld je naam en het aantal personen en maak je bijdrage over via deze betaallink: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=kUCED2nVYf6IpkPotlQPa8Xq0oD7y0uA . Na betaling ontvang je een bevestiging.

Het is ook mogelijk om te betalen via het formulier op de website van Natuur&Milieuteam Zuid https://nmtzuid.nl/agenda-item/wereld-bijendag-2023/

Locatie: Je ontvangt het adres van de prachtige groene locatie (in Amsterdam Zuid) na inschrijving.

* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen meestal kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. 

Gegevens

Datum:
20/05/2023
Tijd:
13:30 - 15:00

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland

Organisatoren

GroeneBuurten
Natuur&Milieuteam Zuid