Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Vogels kijken voor Kinderen – Vondelpark

07/06/2020 @ 08:00 - 09:30

Beginnersexcursie Vogels kijken voor kinderen – Vondelpark

Ben je benieuwd welke vogels er zoal leven in het Vondelpark? Wil je ze leren ontdekken tussen het groen?

Wandel dan mee door het park, onder leiding van Marijke Kruyt van de Vogelwerkgroep Amsterdam. Luister naar de vogelgeluiden en bewonder het verborgen leven in bomen en struiken. Je kunt een verrekijker lenen van de Vogelwerkgroep; ze zijn speciaal gemaakt voor kinderhanden. Zo wordt het kijken nog veel leuker.

Er gelden enkele maatregelen in verband met COVID-19. We gaan vroeg op pad, wanneer het nog niet druk is in het park (gelukkig is dat ook een goed tijdstip om meer vogels te zien). Verder houden we de groep klein. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, dus kinderen en ouders tellen allemaal apart mee. Iedereen dient verder onderling 1,5 meter afstand te bewaren, behalve als men gezinsleden van elkaar is.

Datum en tijd

Zondag 7 juni van 08:00 – 09:30 uur

Vertrekpunt

Vlak na de ingang aan de Amstelveenseweg, in de berm vóór Restaurant de Vondeltuin (Vondelpark 7, 1075 VR Amsterdam). Daarna lopen we anderhalf uur door het park.

Kosten en aanmelden

Zowel kinderen vanaf 7 jaar, als volwassenen zijn welkom. Kinderen onder de 14 jaar alleen onder begeleiding van een ouder.

Er is maar plek voor 10 personen, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. VOL = VOL. Aanmelden via GroeneBuurten: info@groenebuurten.nl. Graag het aantal deelnemers vermelden, en of het kinderen of volwassenen betreft. Volwassen dienen hun eigen kijker mee te nemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan excursie. Wel vragen we een borgsom van €25,- voor de kinderverrekijkers. Deze dient aan het begin van de excursie in contact geld overhandigd te worden en wordt bij inlevering weer teruggegeven.

Organisatie

De excursie is georganiseerd door GroeneBuurten in samenwerking met de Vogelwerkgroep Amsterdam. De Vogelwerkgroep richt zich binnen de regio Amsterdam op de bescherming van, educatie over en onderzoek naar vogels in de vrije (stads)natuur. Ze organiseren ook vogelexcursies en cursussen voor volwassenen.

 

Foto: JaneWellington – Pixabay

Gegevens

Datum:
07/06/2020
Tijd:
08:00 - 09:30
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Voor Restaurant de Vondeltuin
Vondelpark 7
Amsterdam, Noord Holland 1075 VR Nederland
+ Google Maps