Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CleanUp day Vondelpark

19/09/2020 @ 10:00 - 11:30

zwerfafval

Op zaterdag 19 september is het weer zover: de World CleanUp Day! Het Vondelpark doet natuurlijk mee. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. In het Vondelpark gaan we samen met bewoners en medewerkers van bedrijven en andere organisaties zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. Helaas eindigt nog steeds veel afval op straat, zo ook in Amsterdam. Hier willen wij wat aan doen. Jij ook?

Je ziet het overal, op straat, in onze mooie parken, in de grachten… Teveel plekken zijn nog bezaaid met plastic en ander afval. Het liefst willen we de hele stad leegruimen, maar we moeten ergens beginnen. Alle kleine beetjes helpen. Maar hoe super zou het zijn om met zoveel mogelijk mensen de stad weer schoon te krijgen? Stayokay Amsterdam Vondelpark en GroeneBuurten hebben de handen ineen geslagen en organiseren ‘CleanUp Day Vondelpark’.

Wandel of plog mee

Wij nodigen je uit om samen met je buurvrouw, kinderen, (sport)partner, oma of die lieve verre tante van je beste vriendin op zaterdag 19 september zwerfafval te prikken in het Vondelpark. Alleen komen kan natuurlijk ook. Je kunt afval prikken tijdens het wandelen of meedoen als ‘plogger’. Que?! Plogging, ja dit is inderdaad een vrij nieuwe trend die is over komen waaien vanuit Zweden. Ploggers zijn hardlopers die tijdens hun rondje ook zwerfafval oprapen. Top workout dus! Of je nou als wandelaar of plogger komt, wij en het park zullen al enorm blij zijn met je deelname.

Ben je ook van de partij?

Op zaterdag 19 september ben je welkom vanaf 10:00 uur bij Stayokay Amsterdam Vondelpark (Zandpad 5), dit is tevens het startpunt om 10:15 uur. We eindigen uiterlijk om 11:15 uur.

Wij zorgen voor een goeie start en eind met een bakje koffie of thee, alle materialen en een plek om je spullen even kwijt te kunnen. Breng jij dan je goede humeur mee?

Enthousiast?

Vanwege Covid-19 is aanmelden verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen naar Simone Sikking via simone@groenebuurten.nl.

Vaker meedoen

GroeneBuurten organiseert drie keer per jaar een grote schoonmaak actie in het Vondelpark. Daarnaast kan je twee keer per maand op donderdag helpen met de werkochtend Vondelpark Slurf waar je ook zwerfafval kan prikken en helpen in het groen. Voor data: zie de Agenda op deze website.

Gegevens

Datum:
19/09/2020
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stayokay Amsterdam Vondelpark
Zandpad 5
Amsterdam, Noord Holland 1054GA Nederland
+ Google Maps