Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Bijvriendelijkste geveltuin verkiezing

Bijvriendelijkste geveltuin verkiezing

22/05/2020

Zin in een leuke speurtocht? Let tijdens je dagelijkse blokje om extra goed op de geveltuinen in jouw straat of buurt. Zie je een geveltuin (het mag natuurlijk je eigen geveltuin zijn!) waar wilde bijen zoemen en vlinders fladderen? Staan er inheemse insectvriendelijke planten in? Nomineer de tuin dan uiterlijk 1 september voor onze bijvriendelijkste geveltuin-verkiezing.

Wat vind jij de beste of mooiste geveltuin voor bijen?

We hopen op veel inzendingen want hoe meer genomineerden des te beter het in Amsterdam Zuid is gesteld met bijvriendelijke beplanting.

Dit jaar zet GroeneBuurten zich samen met de Bee Foundation in voor de wilde bijen tijdens de campagne ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’. Een van de acties is de verkiezing bijvriendelijkste geveltuin. Doe dus mee en nomineer je eigen geveltuin of een andere geveltuin uit de straat of buurt.

Hoe meedoen

  1. Loop door Amsterdam Zuid en ga op zoek naar een geveltuin waar je insecten ziet vliegen zoals wilde bijen, zweefvliegen, vlinders. Zij komen het liefst af op inheemse beplanting die veel nectar geven. Misschien waait of regent het en zie je tijdens je wandeling geen bijen maar wel goede beplanting? Dan kan die geveltuin ook meedoen. Wil je je extra goed voorbereiden lees dan over planten voor wilde bijen op bijvoorbeeld http://www.denederlandsebijen.nl/
  2. Maak een liggende (liever geen staand formaat) foto van de gehele geveltuin en eventueel ook een of twee close-ups van de beplanting in de geveltuin. Het is lastig om bijen op de foto te krijgen maar probeer wel om de beplanting scherp op de foto te zetten.
  3. Mail de foto(‘s) uiterlijk 1 september naar info@groenebuurten.nl onder vermelding van ‘bijvriendelijkste geveltuin’. Vergeet niet de straat en huisnummer erbij te vermelden zodat wij de eigenaar van de geveltuin kunnen benaderen als hij/zij kans maakt om een prijs.

Prijsuitreiking bijvriendelijkste geveltuin

GroeneBuurten-vrijwilligers beoordelen samen met enkele experts de inzendingen. Misschien hoort jouw (gevel)tuin ook wel bij de winnaars!

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 19 september bij het Olympiaplein. Kom je van 13.00-16.00 uur langs? De eigenaar van de Bijvriendelijkste Geveltuin zetten we in het zonnetje. Er zijn verschillende marktkramen met leuke natuurproducten, biologische planten en informatie. En het geheel wordt opgeluisterd met muziek.

De mogelijke prijswinnaars krijgen de week voor de prijsuitreiking te horen of ze kans maken om de bijvriendelijkste geveltuin-verkiezing te winnen.

Gegevens

Datum:
22/05/2020
Serie:

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps