Vondelpark: vuilniszak voor biertje

Draag jij ook graag bij aan een schoner en duurzamer Vondelpark? En heb je daarna zin een gratis, koel drankje op een terras in het Vondelpark? Dat gaat goed samen, sinds ’t Blauwe Theehuis de actie IJtje voor een Karweitje is gestart.

Zwerfafval is al jaren een groot probleem in het Vondelpark. Vooral aan het einde van een zomerse dag liggen de grasvelden en bosjes vol met blikjes, wegwerpbordjes en verpakkingsmateriaal. Achtergelaten door de vele bezoekers na een gezellig dagje park.

Het Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis wil een steentje bijdragen aan een schoner Vondelpark. Daarom delen zij speciale vuilniszakken uit in het park. Een volle vuilniszak met troep uit het Vondelpark kun je ruilen voor een consumptiebon waarmee je een gratis drankje kunt nemen in ’t Blauwe Theehuis.

Je kunt de vuilniszakken ophalen en inleveren bij een speciaal punt bij Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis, maar op zonnige dagen worden er door heel het park zakken uitgedeeld met de Afvalbakfiets. Dat is een speciale bakfiets waar volle zakken ook meteen weer kunnen worden ingeleverd.

Na het opruimen, smaakt dat welverdiende gratis drankje zeker extra lekker!

De actie duurt de hele zomer.