Terugblik werkochtenden Vondelpark in coronatijd

Vele activiteiten lagen vanaf maart stil door Covid-19. In het Vondelpark werden juist extra werkochtenden georganiseerd.

Drie weken lang waren we van slag. Werkochtenden op de Koeien- en Schapenweide en in de Slurf werden geannuleerd. We vroegen ons af hoe we de vele uren binnenshuis moesten doorkomen en hoe lang het zou duren. De natuur wacht daar natuurlijk niet op en al snel floreerde het groen in het park. Onze vrijwilligers wilden wel helpen met het onderhoud  maar was dat wel veilig?

In overleg met de gemeente besloten we om weer te starten met twee à drie vrijwilligers die uiteraard 1,5 meter afstand moesten houden. En andere veiligheidsvoorschriften werden vastgelegd. Het buiten werken gaf gelukkig weer positieve energie. Om iedereen een kans te geven om te helpen werden er zelfs extra werkochtenden georganiseerd. Normaal werken we op beide locaties ongeveer 18 keer in het jaar. Nu zitten we daar al ver overheen!

Het voordeel van de Koeienweide, de Schapenweide en de Slurf is dat er ruimte is, heel veel ruimte. En buiten is de ventilatie ook goed geregeld. Steeds meer buurtbewoners melden zich met de vraag of ze iets konden doen. Ondertussen komen er elke keer zeker 15 personen helpen om het onkruid tegen te gaan, het natuurpad te onderhouden en op de Koeienweide en Schapenweide is ook flink gehooid en geseisd.

Wil je ook meedoen?

Vooraf aanmelden is verplicht via simone@groenebuurten.nl.

In de Slurf vlakbij de hoofdingang van het Vondelpark kan je om de week helpen op donderdag van 10.00-12.30 uur. Op de op de ecologisch beheerde Koeienweide en Schapenweide werken we op woensdag (wisselende data) van 10.00-12.30 uur.

Meer informatie over werkochtenden

Zie https://groenebuurten.nl/vondelpark/

De data staan vermeld in onze Agenda

 

Hieronder een aantal foto’s van de werkochtenden. Ook worden regelmatig foto’s geplaatst op de facebookpagina van GroeneBuurten.