Groengroep Marathonbuurt en Bertelmanpleinbuurt

Marathonbuurt en Bertelmanpleinbuurt

Een groene buurt maakt je blij, heeft een positief effect op je gezondheid en het is prachtig om naar te kijken. Het is een fleurig en fraai tafereel met vogels, insecten en bijtjes. Maar zo’n mooie groene buurt groeit niet vanzelf. En jij kan daar een steentje aan bijdragen. Zelfs als je (nog) niet zulke groene vingers hebt.

De gemeente investeert namelijk in de Groengroep van de Bertelmanplein- en Marathonbuurt via de groene uitvoering van het Buurtbudget Zuid. En de Groengroep is al actief geweest met het inwinnen van ideeën bij de buurtbewoners. Kortom, het geld is er en de mooie plannen liggen er ook, maar we komen handen tekort. Help je ons mee? Samen met de bewoners tuinieren voor een groene buurt is waardevol en bovendien hartstikke gezellig.

Wat gaan we doen met al dat groen?

  • Vogelvriendelijke hagen planten op het Hygieaplein en Bertelmanplein
  • Geveltuintjes flink opknappen met aarde en mooie planten. Bewoners kiezen natuurlijk zelf of zij hiervoor in aanmerking willen komen
  • En wat denk je van een lint van bloeiende boomspiegels (de aarde rondom een boom) in de buurt?
  • Ook fleuren we de pleinen en straten op met mooie plantenbakken met vlinder- en insectvriendelijke planten.
  • Natuurlijk plaatsen we ook nog wat vogel- en insectenkastjes

Kortom, we zorgen dat de buurt in groei en bloei komt te staan. En natuurlijk is er ruimte voor nieuwe ideeën.

Help je mee?

Wel of geen groene vingers. Iedereen is welkom. En je bent daarin helemaal vrij. Of je nu wekelijks wilt helpen of gewoon eenmalig een uurtje in de middag over hebt. Er is genoeg te doen – van het opknappen van een geveltuin tot het opfleuren van een boomspiegel en het onderhouden van een plantenbak in je buurt. En we vinden het ook leuk om dat samen met de buurt te doen.

Gratis deelname aan de Groen-workshop. En alle gereedschap staat voor je klaar

Natuurlijk krijg je hulp en advies van ons. Je kan meedoen met de Groen-workshops en alle benodigde gereedschap staat voor je klaar. Laten we er samen een mooie en groene buurt van maken.

Veilig samenwerken

We houden ons altijd aan de Coronaregels. Daarom weten we nu nog niet wanneer we kunnen beginnen. Vanaf april – de tijd van planten en zaaien – is het in ieder geval wel mogelijk om alleen of met zijn tweeën aan de slag te gaan.

Heb je een vraag of wil je helpen?

Stuur een mail naar: m.v.vlerken@hetnet.nl – Maja van Vlerken, namens Groengroep Buurtbudget Zuid.

 

EN JE WEET HET HÈ: ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT.