Een betere buurt met Buurtbudget Zuid 2021

Betere buurt met Buurtgbudget Zuid 2021

Ook dit jaar kunnen bewoners weer bijdragen aan een betere buurt met behulp van Buurtbudget Zuid 2021. Dien een plan in of stem op projecten en draag zo bij aan de toekomst van je buurt.

Maak je buurt mooier, groener of gezelliger

Hoe leuk is het om je te buigen over het leefbaarder maken van je woonomgeving. Dat kan nu! Vanaf 1 september kun je weer projecten indienen voor het buurtbudget 2021 van Stadsdeel Zuid. Per gebied is er een budget van € 155.000,- beschikbaar. De drie gebieden (met dus elk een eigen budget) zijn Oud-Zuid, De Pijp/Rivierenbuurt en Buitenveldert/Zuidas. Daarnaast is er voor Buitenveldert-Oost (in Buitenveldert/Zuidas) en de Rijnbuurt-West (in De Pijp/Rivierenbuurt) een apart budget beschikbaar. Deze buurten krijgen elk € 100.000,-.

Meedoen voor een betere buurt met Buurtbudget Zuid 2021

Je kunt op meerdere manieren meebepalen waaraan dit geld besteed zou moeten worden. Doe bijvoorbeeld mee door een plan in te dienen samen met buren, ondernemers of organisaties! Groen in jouw buurt? Een grote pluktuin op het braakliggende terrein om de hoek? Een natuurspeeltuin voor kinderen? Of wil je jouw straat of buurt op een andere manier leuker en gezelliger maken? Het kan allemaal.

Ook als je zelf geen plan indient, kun je goede plannen van anderen liken. Het aantal ‘likes’ bepaalt namelijk of een plan door kan naar de volgende ronde. Want alleen plannen met minimaal 75 likes gaan door naar de tweede ronde. Later in het jaar kun je als inwoner van het stadsdeel stemmen op de plannen die door de eerste selectie zijn gekomen. Uiteindelijk bepaal je dus zelf mee welke plannen worden gerealiseerd in jouw buurt.

Termijnen en informatiebijeenkomsten

Plannen kunnen worden ingediend van 1 september tot en met 30 september. Tot en met 10 oktober kun je plannen die je leuk vindt een like geven. Plannen aanmelden en liken gaat via https://www.amsterdam.nl/zuid-gebied/buurtbudget-zuid-2021/. Je vindt hier ook alle informatie over het proces en de termijnen.

Meer weten? Stadsdeel Zuid organiseert verschillende informatiebijeenkomsten voor bewoners. Je kunt er vragen stellen over de werkwijze van Buurtbudget Zuid 2021. Daarnaast geeft men advies over hoe je de samenwerking met buren kunt organiseren. De kans is namelijk groot dat een gezamenlijk plan op meer draagvlak (en dus likes en stemmen) kunt rekenen. Wil je deelnemen aan een bijeenkomst in jouw buurt? Kijk op https://www.amsterdam.nl/nieuws-stadsdeelzuid/buurtbudget-bijeenkomsten/ voor alle details.