Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Groendag – Fietsexcursie en Burgeronderzoek

25/06/2023 @ 12:00 - 16:00

Open Groendag

Open Groendag – Fietsexcursie en Burgeronderzoek

Ben jij benieuwd naar de achtergrond van mooie groene plekken in de stad? Wil je weten wie deze onderhouden en hoe bewoners zo’n groene plek hebben opgezet? Kom kijken tijdens de Open Groendag 2023 bij verschillende groene initiatieven in Oud Zuid! Je kunt meefietsen langs meerdere bewonersinitiatieven, zoals moestuin, kruidentuin of bloemenpark met jeu-de-boule-baan. Ook kun je meedoen aan het burgeronderzoek Natuurrijke oevers in het Vondelpark. GroeneBuurten heeft daar op twee locaties inheemse beplanting aangebracht en doet langdurig onderzoek naar het effect op de biodiversiteit. Draag bij door mee te speuren naar allerlei dieren en planten. Ook leuk met kinderen.

Programma

Het programma is als volgt:

A. 12:00-14:00 Fietsexcursie langs een moestuin, een kruidentuin en eindigend bij het burgeronderzoek bij de Zochervijver in het Vondelpark. Deze activiteit biedt van alles wat: spreek met bewoners, zie hun mooie resultaten en tel zelf nog eventjes mee bij het burgeronderzoek. Verzamelen bij het Monument Indië-Nederland op de kop van het Olympiaplein.

B. 12:00-16:00 Doorlopend burgeronderzoek Kom kijken bij het burgeronderzoek aan de Zochervijver en doe mee als je dat wilt. Kinderen zijn zeker ook welkom om mee te tellen. Vrije inloop, dus kom gewoon langs wanneer je wilt.

C. 14:00-16:00 Fietsexcursie langs een moestuin, een bloemenpark met jeu-de-boule-baan en je sluit de excursie af bij het burgeronderzoek bij de Zochervijver in het Vondelpark. Je spreekt met de bewoners, ziet hun mooie resultaten en ook nu kun je zelf nog eventjes meedoen met het burgeronderzoek. Het verzamelpunt is bij de jeu-de-boule-baan aan de Schinkelhavenkade.

Aanmelden

Aanmelden voor de fietsexcursies is gewenst. Dat kan via info@groenebuurten.nl onder vermelding van het aantal deelnemers en voor welk tijdsblok.

Gegevens

Datum:
25/06/2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,