Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOL! Kom leren composteren op de ZuiderMRKT

28/09/2019 @ 13:00 - 15:00

Deze workshop zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk

Workshop ‘Supercompost maken’

Ruim een derde van wat we weggooien bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. Eigenlijk zijn dit waardevolle grondstoffen die normaal zomaar de verbrandingsoven van het Afval Energiebedrijf in gaan. Deze fabriek ligt momenteel grotendeels stil door problemen bij het AEB. Waar moeten we heen met ons afval?
Verbranden van groenafval is helemaal niet nodig, want je kan er prachtige compost van maken, ook als je geen tuin hebt.

Wil je leren hoe?

Angelique Martis leert je in de workshop ‘Supercompost maken met wormen’ hoe je op een makkelijke manier zelf compost kan maken. De wormen doen het werk en jij oogst daarna vloeibare compost of mooie zwarte aarde voor je planten. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigen wormenemmer compleet met wormen.

ZuiderMRKT

De workshop wordt georganiseerd door GroeneBuurten en vindt plaats op de ZuiderMRKT, op de kruising van de Jacob Obrechtplein en Johannes Verhulstraat, op Burendag, zaterdag 28 september van 13 tot 15 uur.

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud
Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties
en bedrijven.

De ZuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt met mooie, kakelverse en zoveel mogelijk biologische producten uit de direct omgeving van Amsterdam. Van, voor en door de buurt.

Door zelf compost te maken, zorg je voor een verantwoorde verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval.

Aanmelden

Deze workshop is gratis dankzij Burendag van het Oranjefonds en ZuiderMRKT. Je kan je aanmelden bij David van Bezooijen van GroeneBuurten, david@groenebuurten.nl, 06-83 170 926. Wacht niet te lang, want er zijn maar 15 plaatsen.

Gegevens

Datum:
28/09/2019
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

ZuiderMRKT
Jacob Obrechtstraat 39
Amsterdam, Noord Holland 1071KG Nederland
+ Google Maps