Nieuw: Groenpunt Welkom

GroeneBuurten is verhuisd! Wij zetten een nieuw Groenpunt op in Buurtkamer Welkom aan het Stadionplein 65. Lees hier over alle mogelijkheden voor activiteiten en groenadvies.

Nieuw kantoor met nieuwe vergroeningskansen!

Sinds begin 2023 werkt GroeneBuurten vanuit een nieuw onderkomen in Buurtkamer Welkom aan het Stadionplein 65. Ons kantoor vormt samen met de activiteitenruimte een nieuwe groene buurthub, genaamd Groenpunt Welkom. We gaan er allerlei groene en duurzame activiteiten organiseren en natuurlijk kun je er ook groenadvies en -ondersteuning krijgen.

Op 15 februari is de officiële opening. We vieren dit graag samen met jou! Kom naar de weggeefmarkt, de moestuinlunch of neem deel aan de creatieve kinderworkshop vogelsnacks maken.

Daarna barsten we echt los met het adviseren, ondersteunen en activiteiten organiseren voor de vergroening en verduurzaming van Zuid. Hieronder een overzicht van dat wat we kunnen doen voor iedereen die wil bijdragen aan een groenere stad.

Ook bijdragen aan een groenere stad?

 • Adviseren over vergroening in de wijk
  Heb jij een wens voor meer groen in de straat of in het plantsoen om de hoek? Op zoek naar advies of ondersteuning bij het realiseren daarvan? Wij denken graag met je mee; van de keuze voor beplanting of een subsidieaanvraag of plan indienen, tot het betrekken van je buren.
 • Ecologisch beheer en bloeiende vergroening in het Vondelpark
  Werk mee tijdens een van de werkochtenden. Help mee met het ecologisch beheer van de Koeien- en Schapenweide, of zorg voor meer bloeiende beplanting in de Slurf. Leer meer over de biodiversiteit en hoe jij daar aan kunt bijdragen.
 • Groene woensdagmiddagen met workshops en activiteiten
  Vanaf maart staat elke woensdagmiddag in het teken van groen, biodiversiteit en/of duurzaamheid. Er zijn zowel activiteiten voor volwassenen als voor kinderen. Op het programma staan o.a. uilenballen pluizen (voor kinderen), een maandelijkse zwerfvuilwandeling met soep na, workshops fermenteren, natuurfotografie of reclycle-kunst. Houd onze website in de gaten voor alle evenementen.
 • Repair Café Welkom
  Elke eerste woensdagavond van de maand organiseren we in Buurtkamer Welkom een Repair Café om kapotte spullen nieuw leven in te blazen. Een gat in je broek, een lamp die niet meer werkt of een koffer waar het wieltje vanaf is, kom het laten repareren door een van de handige herstellers!
 • Sluit je aan bij vergroeningsinitiatieven in de buurten van Zuid
  Samen maak je jouw buurt mooier. En het is nog gezellig ook. Sluit je daarom aan bij mensen die een stuk groen onderhouden of van plan zijn dit te gaan doen.
 • Help mee als vrijwilliger of stagiair
  Er zijn allerlei werkzaamheden te doen in het Groenpunt Welkom waarmee je jouw verbindingstalent, kantoorkwaliteiten of klushanden kunt inzetten ten behoeve van groen en duurzaamheid en tegelijkertijd een leuke tijd hebt. Je kunt bijdrage als vrijwilliger en daarnaast zijn er ook stageplekken. Schrijf stukjes voor de GroeneBuurten-media, wordt gastvrouw of -heer bij activiteiten zoals het Repair Café, of help bij de organisatie van groene activiteiten.

Meteen aanmelden of meer informatie? Mail dan naar info@groenebuurten.nl of kom gezellig langs bij Groenpunt Welkom.

Hopelijk tot ziens bij de openingsdag of bij een van de activiteiten!