Gezocht: creatieve plannenmakers en tekenaar

De binnentuin van huis van de wijk Lydia gaat op de schop. Buurtbewoners en GroeneBuurten gaan daar samen een groene oase creëren waar het voor mens én dier prettig toeven is. Eerst gaan we nadenken over wat er gaat komen. Doe jij ook mee?

Gezocht: creatieve plannenmakers

Houd jij van groen en denk je graag mee over nieuwe plannen voor deze tuin? Dan ben je van harte welkom bij het overleg ter plaatse, wanneer de coronamaatregelen weer opgeschort worden. De binnentuin beslaat een behoorlijk oppervlak, dus er zijn genoeg mooie dingen te bedenken.

Gezocht: snelle en duidelijke tekenaar

Ook zijn we op zoek naar iemand die ter plaatse ideeën kan omzetten naar duidelijke schetsen. Dus als jij snel en aanschouwelijk tekent, zien we je ook graag deelnemen.

De opzet

Elz, een betrokken bewoonster, heeft al de leiding genomen en is gestart met het maken van een opzet. Hierboven zie je haar conceptplan. Hieronder de tekening hoe het nu is.

Goede planning ook gewenst

De tuin zal beetje bij beetje onderhanden genomen moeten worden, omdat het veel werk zal zijn. Grote delen zijn nu nog betegeld en er staat een grote oude glijbaan met omringende kunstgrasmat die weg moet. Bovendien weten we nog niet op hoeveel helpende handen we daadwerkelijk kunnen rekenen. Daarom is een goede planning ook noodzakelijk. Elz heeft al twee opties uitgedacht. Onderstaand een schets van optie 1. Een ander plan is om het eerste jaar een paar eilandjes te onttegelen, daar aarde in te storten en dan alle bomen al te planten, zodat deze alvast kunnen groeien. Daarna kan dan de glijbaan weg gehaald worden enzovoorts.

Doe je mee? Meld je aan via info@groenebuurten of 020-662 8237. We houden je dan ook op de hoogte van het eerstvolgende overleg.

Natuurlijk kun je je ook aanmelden als je graag meewerkt met de uitvoering; meer dan welkom zelfs!