Franks debuut als Natuurgids in het Vondelpark

Natuurgids Vondelpark

Frank maakte in september zijn debuut als Natuurgids in het Vondelpark. Hij doet verslag van de rondleiding die hij op de Koeienweide gaf.

De vuurdoop

“Wauw! Mijn vuurdoop gehad als Natuurgids op de Koeienweide van het Vondelpark! Een groep van 7 kinderen uit groep 1 van een basisschool, meldt zich enthousiast aan de poort. Bepakt met rugzakje met drinken, gekleed in regenjas en laarsjes. De leerkracht en een moeder zijn mee ter begeleiding.

Het gaat heel spelenderwijs. Eerst een kort voorstelrondje, dan de vraag: wat verwachten ze te zien? Het is vooral heel luchtig en soms een beetje spannend: “Wat zou er onder de houten plaat liggen?” Sommigen zeggen direct wormen of mieren. “Zou er ook een krokodil kunnen liggen??” vraag ik nog. “Neeeeeee!” schreeuwen ze in koor.

Zo gaat het de hele rondleiding, want om 4 jarigen nou het verschil tussen een boterbloem en een dotterbloem uit te leggen lijkt mij weinig zinvol. Dus er komen vragen van mij als “Welke kleur komt hier het meeste voor?”. Veel gaat over ‘ruiken, voelen, horen, zien’.

Bij de kikkerpoel: “Wat voor geluid maakt een kikker eigenlijk?”, waarna ik met 7 kinderen keihard sta te kwaken. Of “Wie kent er een liedje waar een dier in voorkomt?” …. ‘alle eendjes zwemmen in het water’. En wat ook nog kan: “Er staan veel bomen hier. Hoe zou jij eruit zien als boom? Hoe ziet een vrolijke boom eruit of een treurige?”.

Het uur is zo om. GEWELDIGE VUURDOOP! ”

Rondleiding boeken?

Ook een rondleiding voor je schoolgroep aanvragen? Lees hier meer informatie of mail naar simone@groenebuurten.nl‘.