Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Wilgen knotten Vondelpark

Wilgen knotten Vondelpark

16/02/2022 @ 10:00 - 12:30

wilgen knotten Koeienweide

Op woensdag 1, 8 en 22 februari 2023 start een nieuw seizoen werkochtenden in het Vondelpark. We beginnen met wilgen knotten op de Koeienweide. Iedereen is welkom op deze gezellige bijeenkomst, jong en oud. Ervaring is niet nodig want een deskundige groenmedewerker van de gemeente geeft uitleg aan het begin van de ochtend.

 

Werkzaamheden wilgen knotten

We verwijderen eerst het hoge gras rondom de wilgen. Zo creëren we werkruimte. Daarna snoeien we de knotwilgen. De wilgentenen (de gesnoeide takken) gebruiken we voor takkenrillen rondom de composthopen. Ook binden we een deel tot takkenbossen die we in het water leggen rondom het eiland. Ten slotte vlechten we het restant van de wilgentenen in de wilgentunnel. Op de laatste werkochtend verwijderen we waarschijnlijk ook nog griend bij de Schapenweide.

 

Wat moet je meenemen

Het is handig als je je eigen werkhandschoenen meeneemt maar je kan ze ook van ons lenen.

Ladders en snoeigereedschap zoals zaagjes en snoeischaren staan klaar. Heb je zelf een zaag, takken- of snoeischaar neem die dan mee zodat we zeker voldoende gereedschap hebben.

GroeneBuurten zorgt voor koffie, thee en iets lekkers.

 

Waar en wanneer

De werkochtend is van 10.00-12.30 uur. Verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. Zie ook de kaart hieronder..

Opgeven verplicht

Het knotten van de wilgen is een populaire activiteit. Graag vooraf opgeven.

Aanmelden via: simone@groenebuurten.nl

 

De werkgroep Koeienweide/Schapenweide Vondelpark

GroeneBuurten organiseert de knotdag in samenwerking met Parkbeheer van Stadswerken, Gemeente Amsterdam. Samen met vrijwilligers maken wij ons sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 20 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op de Koeienweide en de Schapenweide. Incidenteel helpen de vrijwilligers ook op andere locaties zoals langs oeverkanten en bij de takkenrillen in het park.

De werkochtenden vinden plaats op woensdag en incidenteel op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. We onderhouden voornamelijk het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van maaisel aanharken, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkasten schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtend Koeienweide en Schapenweide wordt begeleid door een enthousiaste medewerker van het groenbeheer van het Vondelpark. Deze deskundige vertelt wat er gedaan moet worden en regelmatig geeft hij interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide en Schapenweide.
Meer informatie: zie www.groenebuurten.nl/agenda of mail naar simone@groenebuurten.nl

Behalve op de Koeienweide organiseert GroeneBuurten ook werkochtenden in de Vondelpark-Slurf. Zie de Agenda op onze website voor de data.

Gegevens

Datum:
16/02/2022
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps