Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Manifestatie voor stadsnatuur

12/02/2022 @ 13:00 - 15:00

Bewoners van Amsterdam hebben zich verenigd om op te komen voor de natuur in de stad. Zij willen voorkomen dat stadsnatuur verdwijnt en aandacht vragen voor behoud en zelfs uitbreiding.

Opkomen voor (meer) stadsnatuur

Mensen hebben de stadsnatuur nodig om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het bos, het park, aan het water en op de volkstuin kunnen zij tot rust komen en buurtgenoten ontmoeten. Groen staat voor een fijn leven in de stad.

De stadsnatuur draagt bovendien bij aan het tegengaan van hittestress en wateroverlast, veroorzaakt door de verstening van straten en gebouwen. Ook zijn dergelijke stukjes groen van groot belang voor wilde dieren in de stad; vogels, egels, bijen en vlinders vinden er voedsel en een thuis. Daarom hebben betrokken bewoners zich verenigd onder de naam Groene revolutie. Zo willen zij voorkomen dat stadsnatuur verdwijnt, en aandacht vragen voor behoud en zelfs uitbreiding.

Manifestatie voor stadsnatuur

Op 12 februari organiseren zij de manifestatie Groene revolutie. Iedereen die de natuur in de stad een hart toedraagt, kan hieraan deelnemen. Er wordt verzameld op de Dam om 13:00 uur.

Voor meer info zie: Groene Revolutie Amsterdam

Gegevens

Datum:
12/02/2022
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://groenerevolutieamsterdam.nl/

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps