Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Werkochtend Vondelpark-Slurf

Werkochtend Vondelpark-Slurf

24/03/2022 @ 10:00 - 12:30

Werkochtend Vondelpark-Slurf

Help jij mee met het onderhoud en verder verfraaien van de Vondelpark-Slurf? Meld je dan aan voor de werkochtend Vondelpark-Slurf.

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te helpen. Natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten. Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden. Groenkennis is niet nodig.

Werkzaamheden

Een groenmedewerker van Stadswerken van Gemeente Amsterdam legt bij aanvang uit welke werkzaamheden er zijn. Er is altijd van alles te doen. We verwijderen onkruid (bijv. brandnetels, zevenblad en braam) uit de plantvakken waar we ze liever niet hebben staan. Verder planten we biologische nectarrijke beplanting en verwilderingsbloembollen die goed zijn voor insecten als de wilde bij en vlinders. Zwerfafval verwijderen we ook altijd. En natuurlijk genieten we zelf van het buiten zijn in dit prachtige deel van het Vondelpark!

Wat moet je meenemen

De gemeente zorgt voor de benodigde gereedschappen voor het groenbeheer en zwerfafval rapen. Je mag natuurlijk altijd ook je eigen snoeischaar en dergelijke meenemen.

Handig om je eigen werkhandschoenen mee te nemen maar je kan ze ook van ons lenen.

Uiteraard houden we ook gezellig een pauze. GroeneBuurten zorgt voor koffie, thee en iets lekkers. Fijn als je zelf een herbruikbare beker meeneemt en vergeet met warm weer je flesje water niet. Als je vaker helpt dan krijg je je eigen beker.

Locatie werkochtend Vondelpark-Slurf

We werken vooral in de ‘Slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. Dat is het deel tussen de hoofdingang aan de Stadhouderskade en de Vondelbrug bij parkingang Van Baerlestraat.

Neem de ingang Stadhouderskade en loop of fiets 150 meter. We verzamelen op het grasveld aan je rechterhand. Zie ook: groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Data

De werkochtend Vondelpark-Slurf vindt om de week (even weken) plaats. Op donderdagochtend van 10.00-12.30 uur in de periode van 23 maart tot en met 2 november (in augustus vakantie). Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de Agenda  www.groenebuurten.nl

p.s. wist je dat we ook werkochtenden organiseren op Koeienweide en de Schapenweide en incidenteel op andere locaties in het Vondelpark? Zie Agenda

Opgeven verplicht

Graag vooraf opgeven via simone@groenebuurten.nl

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken.

Stadswerken van Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. GroeneBuurten organiseert medebeheer werkochtenden voor bewoners. De extra handen van deze vrijwilligers worden vooral gebruikt voor de speciale wensen, zoals het planten van extra biologische insectvriendelijke planten en bloembollen en het onderhouden van de Rhododendrons, de verschillende heesters en plantvakken.

Gegevens

Datum:
24/03/2022
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:
Site:
https://groenebuurten.nl/

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps