Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Serie Hoe mooi is inheems groen

8 mei @ 10:00 - 12:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Serie hoe mooi is inheems groen

Amsterdam mag nog steeds veel groener. En dan vooral met inheems groen. Dat is niet alleen mooi om naar te kijken maar het bevordert ook de biodiversiteit. Zodat er onder andere meer vogels, vlinders en bijen kunnen leven in de stad. Tijd om ook een handje te helpen en meer van dergelijk inheems groen te planten. Met de serie Hoe mooi is inheems groen kom je er alles over te weten én ga je er ook meteen actief mee aan de slag.

Programma

We starten met een inspirerende excursie naar heempark Jac.P.Thijssepark in Amstelveen. De beheerders vertellen hoe zij dit bijzondere park onderhouden, een voorbeeld voor vele andere parken. Als je hier hebt rondgelopen en de verhalen hebt gehoord, dan sta je te trappelen om ook zelf aan de gang te gaan. Dat kan, want we gaan twee ochtenden de natuuroevers verbeteren: op 8 mei in het Vondelpark en op 15 mei in het Beatrixpark. We planten honderden, bij de locatie passende, nectarrijke inheemse planten.

Wanneer

De drie ochtenden vinden plaats in mei.

  1. Woensdag 1 mei van 10.00-12.30 uur: rondleiding heempark Jac.P.Thijssepark Amstelveen
  2. Woensdag 8 mei van 10.00-12.30 uur: natuuroever Vondelpark beplanten met inheemse beplanting
  3. Woensdag 15 mei van 10.00-12.30 uur: natuuroever Beatrixpark beplanten met inheemse beplanting

Let op: het is een serie dus je kan alleen meedoen als je alle drie de ochtenden aanwezig bent.

Aanmelden serie Hoe mooi is inheems groen

Wil jij meedoen met de serie van drie ochtenden? Aanmelden (is verplicht) via simone@groenebuurten.nl.

Vervolgonderzoek: citizen science oftewel burgeronderzoek

Wil je helpen met het onderzoek naar de effecten van onze plantacties op de lange termijn? Dat kan! We monitoren dit met behulp van citizen science oftewel burgeronderzoek. Vrijwilligers noteren daarvoor op regelmatige basis welke dieren er waargenomen worden, om te zien wat de impact is van de water- en moerasplanten op de biodiversiteit. Zijn er meer soorten, of nieuwe, minder algemene, soorten misschien? Is er veel verstoring en zijn er verschillen waar te nemen in soorten beheer? Uiteindelijk verwachten we met de positieve resultaten (daar hopen we natuurlijk op 😉), de gemeente en andere partijen te laten zien dat investeren in aanleg en beheer van natuuroevers de moeite waard is.

Wil je meehelpen met de citizen science? Dat kan op tijden die jou het best uitkomen. Uiteraard geven wij je een instructie hoe dit precies werkt. Je kunt je aanmelden via info@groenebuurten.nl.

Met dank aan

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Groene Bondgenoten en met dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie: