Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nogmaals een regentuin-demodag

12/09/2019 @ 16:00 - 18:00

Demonstratie rainproof maatregelen in de Regentuin van Huize Lydia

Wil je graag weten welke maatregelen je zelf kunt nemen om je tuin en buurt regen- en hittebestendig te maken? Kom dan op donderdag 12 september naar Huis van de Wijk Lydia.

Tussen 16:00- 18:00 uur kun je zien hoe je een regenton aansluit, hoe simpel het aanleggen van een groen dak kan zijn, en hoe je zelf je grondwater kunt peilen. Met (foto’s van) een infraroodcamera wordt inzichtelijk gemaakt hoe muurbegroeiing een spectaculair effect heeft op het weren van zonnewarmte. Er zijn verschillende mensen aanwezig waaraan je vragen kunt stellen over jouw eigen tuin, regenpijp of plat dak. Ook is informatie aanwezig over subsidiemogelijkheden voor de vergroening van je tuin of buurt.

Gezien de grote belangstelling bij de eerste regentuin-demoavond op 11 juli willen we alle Amsterdammers die toen verhinderd waren een nieuwe kans bieden hun vragen te stellen.

De regentuin is een initiatief van buurtbewoners van de Johannes Vermeerbuurt en Duivelseiland, in samenwerking met GroeneBuurten.

Locatie en tijd

Van 16:00 – 18:00 op de binnenplaats van Huis van de Wijk Lydia, op het Roelof Hartplein 2a.

Meer informatie

Wil je graag nu al meer lezen over regenbestendige maatregelen, kijk dan eens op rainproof.nl. Op zoek naar een mooie, en duurzame regenton van gerecycled materiaal? Kijk dan eens op de website van Tonnellerie Den Oude.

Gegevens

Datum:
12/09/2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2A
Amsterdam, Noord Holland 1071 TT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie