Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verplaatst – Demodag regentuin Lydia

02/11/2020 @ 17:00 - 19:00

Verplaatst naar 15-2-2021 in verband met coronamaatregelen

De regentuin van Lydia is er klaar voor: vele tegels zijn verwijderd, het bodemleven komt opnieuw tot bloei en de eerste planten en bomen gaan er de komende weken in. Een prachtige spons dus voor regenwater. Daarnaast zijn er verleden jaar al allerlei maatregelen genomen om regen te bufferen. Laat die winterse hoosbuien nu dus maar komen!

Je kunt het allemaal met eigen ogen komen bewonderen. Ter inspiratie voor wat je zelf kunt doen om ook een regen- en hittebestendige tuin te krijgen. En misschien kom je dan ook nog op de tv!

Televisie-opnames door Vroege Vogels

Vroege Vogels is bezig aan een programma over water(overlast), hittestress en droogte in de stad. Het werk aan onze waterbestendige tuin past hier uitstekend in. Daarom waren Menno Bentveld en zijn ploeg er bij toen de eerste tegels verwijderd werden. Nu komen ze nogmaals. Om het resultaat te zien, maar vooral ook om geïnteresseerde buurtbewoners te filmen. Zodat de kijkers ook geïnspireerd raken om zelf hun tuin te onttegelen en regenbestendig te maken. Het programma komt voorjaar 2021 op televisie.

Bomen planten

Het sluitstuk van de avond wordt het planten van twee fruitbomen door enkele buurtbewoners. Wil je graag meehelpen? Vermeld dit dan bij je aanmelding.

Locatie en tijd

De demodag vindt plaats in de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia, op het Roelof Hartplein 2a.

De demodag is in principe verplaatst naar 15 februari 2021. Hopelijk kan iedereen dan wel alle klimaatbestendige maatregelen komen bekijken. Gelukkig begint deze groene oase dan ook weer te groeien en bloeien. We houden je via de nieuwsbrfief op de hoogte van de juiste datum en tijd.

Aanmelden graag via info@groenebuurten.nl

Gegevens

Datum:
02/11/2020
Tijd:
17:00 - 19:00
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2A
Amsterdam, Noord Holland 1071 TT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie