Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Actie natuuroevers beplanten

Actie natuuroevers beplanten

20/05/2021 @ 10:00 - 12:30

natuuroevers beplanten

In mei helpen schoolkinderen en vrijwilligers met het planten van duizenden oeverplanten langs natuuroevers van vier parken in Amsterdam Zuid. In het Vondelpark, het Beatrixpark, het Amsterdamse Bos en bij Twikkel in het Gijsbrecht van Aemstelpark. De kinderen en jongeren van de vrijeschool West en het Nicolaas Lyceum krijgen vooraf een BIJ-les door een docent van de Bee Foundation.

Wil je ook deelnemen? Trek dan je laarzen maar vast aan.

Meehelpen met de plantactie

Er zijn maar een paar plekken vrij in het Vondelpark en in het Beatrixpark. Dus meld je snel aan via simone@groenebuurten.nl.

De plantdata zijn op 19, 20 en 26 mei van 10.00-± 12.30 uur in het Vondelpark. En op 27 mei van 12.30-±14.30 uur in het Beatrixpark.

Oeverplanten

De onderstaande biologische inheemse planten planten we in de parken. Wil je zelf ook leuke beplanting langs of in je vijver, dan kan je denken aan de volgende soorten:
Caltha palustris (Dotterbloem), Lythrium salicaria (Grote Kattenstaart), Lotus corniculatus (Gewone rolklaver), Lysimachia vulgaris (Grote wederik), Filipendula ulmaria (Moerasspirea), Eupatorium cannabinum (Koninginne(n)kruid of leverkruid), Nymphaea alba (Witte waterlelies), Menyanthes trifoliata (Waterdrieblad).

Waarom natuuroevers beplanten

Natuurvriendelijke oevers zijn goed voor de biodiversiteit. Natuuroevers zorgen voor een goede leefomgeving voor dieren en planten in en om het water. Denk aan insecten als de wilde bijen, vlinders, libellen en amfibieën. Door te zorgen voor een variatie aan inheemse soorten oeverbeplanting creëer je schuilplekken en Bijtankstationnetjes ofwel stepping-stones. Zo krijg je bijenlinten door de stad tussen parken en privétuinen. Belangrijk want bijvoorbeeld wilde bijen kunnen maar gemiddeld 200 meter vliegen van de ene naar de andere voedselbron.

Met dank aan

De actie is onderdeel van de campagne ‘Amsterdam zoemt creëer een bijenoase’.

GroeneBuurten organiseert de werkochtenden Natuuroevers beplanten. Groenmedewerkers van de Gemeente Amsterdam en GroeneBuurten begeleiden de vrijwilligers en kinderen tijdens het planten.

De planten zijn bekostigd met een subsidie van het Betrekken bij Groen Fonds en een bijdrage van de Bee Foundation.

GroeneBuurten bedankt natuurlijk alle vrijwilligers en schoolkinderen voor het helpen met deze oeverplant actie. Samen zetten we ons in voor de wilde bijen!

Gegevens

Datum:
20/05/2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland