Recept van bloembollen!

Wist je dat je lekkere recepten kunt maken met tulpenbollen?

Mensen aten in de oorlog bloembollen, maar de meesten hebben daar geen goede herinneringen aan. Niet zo gek overigens, want die bollen waren vaak oud, dus smakeloos en taai. Toch is het best lekker; het smaakt wat nootachtig, en lijkt een beetje op tamme kastanje en aardappel.

Er is zelfs een heus kookboek met recepten van tulpenbollen en de Volkskrant plaatste een roerbak recept met tempé van Pay-Uun Hiu in de Volkskeuken. Een idee om dat eens uit te proberen?

Let op: Gebruik alleen echt eetbare tulpenbollen!

Net als in de tuin, gebruik je voor de recepten natuurlijk alleen onbespoten chemievrije bollen. Want net als al het bodemleven blief jij natuurlijk ook niet graag al die chemische toevoegingen in je eten en leefomgeving.

We horen graag over de resultaten van jouw kookkunst. Andere recepten met grappige natuurlijke zaken zijn ook welkom. Mailen naar info@groenebuurten.nl.