Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: World Cleanup Day Vondelpark

World Cleanup Day Vondelpark

18/09/2021 @ 10:30 - 12:30

zwerfafval

Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022 en daar doet het Vondelpark natuurlijk aan mee. GroeneBuurten en Stayokay Amsterdam Vondelpark organiseren een actie tegen het (plastic) zwerfafval in het park. Prik je een uurtje mee met de World Cleanup Day Vondelpark?

Wanneer zwerfafval prikken

Op zaterdag 17 september 2022 tussen 10.00-12.30 uur.

Geef bij het aanmelden aan hoe laat je wilt starten.

Locatie

Start- en eind locatie is Stayokay Amsterdam Vondelpark (Zandpad 5),

Wie

Iedereen is welkom. Doe mee samen met vrienden, familie, buren, sportmaatjes, klasgenoten of collega’s van het werk. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Wat gaan we doen

Wij zorgen voor een goeie start en eind met een bakje koffie of thee en alle materialen. Breng jij dan je goede humeur mee?

Je krijgt uitleg en daarna pak je een afvalgrijper, vuilniszakken en werkhandschoenen (alleen maten voor volwassenen!. Je kan ook je eigen handschoenen meenemen). Vervolgens loop je een rondje, of een deel, door het Vondelpark en verzamel je zoveel mogelijk (plastic) zwerfafval. In de bosjes aan de randen van het park maar ook op het gras, onder banken en in het water is veel te vinden. Weg met al die peuken, blikjes, bierdoppen, plastic flesjes, snoepwikkels, etcetera.

Aan het eind wegen we alle vuilniszakken want we zijn natuurlijk benieuwd hoeveel kilo’s afval er zijn geprikt. We hopen natuurlijk dat dat elk jaar iets minder wordt.

Zwerfafval en plastic soep?

Steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. In borders en in het water. Als zwerfafval blijft liggen wordt het gegeten door dieren die erin kunnen stikken. Via het park belandt het in onze grachten en rivieren en uiteindelijk in de zee. Het plastic wordt steeds kleiner en uiteindelijk wordt het afval een plastic soep. Een ramp voor vissen, vogels en ook de mens.

Aanmelden

Je kan starten tussen 10.00 en 11.30 uur. Uiterlijk 12.30 (a 13.00) uur lever je de afvalgrijpers en je vangst weer in.

Vergeet niet te melden hoe laat je wilt starten.

Aanmelden voor de World Cleanup Day Vondelpark via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl.

Wat is de World Cleanup Day

De World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Met de actie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. https://www.worldcleanupday.nl/

Vaker meedoen

GroeneBuurten zet zich al jaren in tegen zwerfafval. Wij organiseren drie keer per jaar een grote zwerfafval actie in het Vondelpark zoals de actie op 18 september. Daarnaast kan je twee keer per maand op donderdag helpen met de werkochtend Vondelpark Slurf waar je ook zwerfafval kan prikken en helpen in het groen. Samen met buurtbewoners, bezoekers en diverse organisaties gaan we het plastic afval tegen. Hoeveel volle afvalzakken verzamel jij? Voor data: zie de Agenda op deze website.

Ook de Stayokay zet zich al jaren in voor duurzaamheid. Van een bio ontbijt tot gerecyclede bedrijfskleding voor alle medewerkers. van hervulbare waterflessen tot geheel CO2 neutraal slapen. Ook organiseren zij vaker zwerfafvalacties.

Gegevens

Datum:
18/09/2021
Tijd:
10:30 - 12:30
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Stayokay Amsterdam Vondelpark
Zandpad 5
Amsterdam, Noord Holland 1054GA Nederland
+ Google Maps