Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Word zelf een echte onderzoeker

1 september @ 13:30 - 15:30

Word een echte onderzoeker

Hoe leuk is het om zelf mee te helpen aan echt onderzoek! Onderzoek dat bijdraagt aan natuurbehoud op lokaal maar ook landelijk niveau. Wil je het eens ervaren? Kom dan naar onze speciale dag over waarnemen en onderzoek mee. Ook voor kinderen is dat een mooie en leerzame ervaring.

Word zelf een echte onderzoeker

Zelf onderzoek doen is reuze leuk! Er zijn vele duizenden mensen die regelmatig naar dieren of planten speuren. In de tuin, op straat of in de natuur. Op zoek naar zeldzaamheden of juist de alledaagse soorten. Al hun waarnemingen zetten ze dan op waarneming.nl, hét platform voor burgeronderzoek in Nederland. De afgelopen 20 jaar zijn zo al heel veel gegevens verzameld, die zijn gebruikt voor het bepalen van beleid en maatregelen rondom natuurbeheer.

GroeneBuurten draagt zelf ook graag bij aan burgeronderzoek, op verschillende manieren. Vlindertellers inventariseren in het Vondelpark wekelijks dagvlinders en jaarlijks ook de nachtvlinders op de Koeienweide. Daarnaast lopen er burgeronderzoeken op de drie natuuroevers die aangelegd zijn in het Vondel- en Beatrixpark. Op die locaties is inheemse beplanting aangebracht en vindt er langdurig onderzoek plaats naar het effect op de biodiversiteit. Om te laten zien hoe dat precies werkt, gaan we gezamenlijk inventariseren. Kom jij ook de fijne kneepjes leren?

Locatie en tijd

Op 1 september ben je tussen 13:30-15:30 welkom om te zien hoe het waarnemen in zijn werk gaat. Als je wilt, kun je ook meteen zelf aan de slag. Alleen, met je eigen gezelschap of door aan te sluiten bij een groepje waarnemers. Ook kinderen zijn van harte welkom om mee te tellen!

We hebben allerlei materialen om je wegwijs te maken. Verder zijn er meerdere kenners aanwezig. Dat zijn mensen die oftewel heel veel kennis hebben van bepaalde plant- of diersoorten, oftewel mensen die al veel ervaring hebben met het waarnemen voor het burgeronderzoek Natuuroevers. Zij kunnen je uitgebreid over de fijne kneepjes vertellen.

Je kunt ons vinden bij de Natuuroever Grote Speelweide in het Vondelpark (zie plattegrond hieronder).

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Er is open inloop.

 

PS: Op de foto zie je een Spitskopje op een Margriet. Gewoon waargenomen en op de foto gezet door een burgeronderzoeker zoals jij en ik.

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
13:30 - 15:30

Locatie

Natuuroever Grote Speelweide
Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps