Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkochtend Vondelpark Slurf

21/10/2021 @ 10:00 - 12:30

Werkochtend Vondelpark Slurf

Help jij mee met het onderhoud en verder verfraaien van de Vondelpark Slurf? Meld je dan aan voor de werkochtend Vondelpark Slurf.

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te helpen met de werkochtend Vondelpark Slurf. Natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten. Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden. Groenkennis is niet nodig.

Werkzaamheden

Een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam legt bij aanvang uit welke werkzaamheden er zijn. Er is altijd van alles te doen. We verwijderen onkruid (bijv.brandnetels, zevenblad en braam) uit de plantvakken waar we ze liever niet hebben staan. We planten regelmatig biologische nectarrijke beplanting en bloembollen die goed zijn voor insecten als de wilde bij en vlinders en natuurlijk genieten we er zelf ook van! Ook verwijderen we zwerfafval.

Uiteraard houden we ook gezellig een pauze met koffie, thee en wat lekkers.

Wat moet je meenemen

De gemeente zorgt voor de benodigde gereedschappen voor het groenbeheer en zwerfafval rapen. Je mag natuurlijk altijd ook je eigen snoeischaar en dergelijke meenemen.

Handig om je eigen werkhandschoenen mee te nemen maar je kan ze ook van ons lenen.

GroeneBuurten zorgt voor koffie, thee en iets lekkers. Fijn als je zelf een herbruikbare beker meeneemt en vergeet met warm weer je flesje water niet.

Locatie werkochtend Vondelpark Slurf

We werken vooral in de ‘Slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. Dat is het deel tussen de hoofdingang aan de Stadhouderskade en de Vondelbrug bij parkingang Van Baerlestraat.

Neem de ingang Stadhouderskade en loop of fiets 150 meter. We verzamelen op het grasveld aan je rechterhand. Zie ook: groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Data

De werkochtend Vondelpark Slurf vindt om de week plaats op donderdagochtend  van 10.00-12.30 uur. In de periode 25 maart tot en met 7 oktober (in augustus vakantie). Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de Agenda  www.groenebuurten.nl

p.s. Behalve met deze Werkochtend Vondelpark Slurf kan je als vrijwilliger ook meehelpen met de werkochtend Koeienweide en Schapenweide. Zie Agenda

Opgeven verplicht

Graag vooraf opgeven. Stuur een mail naar GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl

Vanwege Covid-19 kunnen er een beperkt aantal vrijwilligers meedoen. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken.

Stadswerken van Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. GroeneBuurten organiseert de medebeheer werkochtenden voor vrijwilligers. De extra handen van vrijwilligers worden vooral gebruikt voor de speciale wensen, zoals het planten van extra nectarrijke beplanting, het onderhouden van de Rhododendrons, de verschillende heesters en plantvakken.

Gegevens

Datum:
21/10/2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://groenebuurten.nl/

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps