Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkochtend nestkasten schoonmaken

03/11/2021 @ 10:00 - 12:30

Nestkasten schoonmaken Vondelpark

Help mee met het inspecteren en schoonmaken van de nestkasten in het Vondelpark. Na de schoonmaak zijn ze weer klaar voor het volgende broedseizoen.

Er hangen meer dan 90 nestkasten in het Vondelpark. Iedere vogel heeft zijn eigen model woning, aangepast aan zijn eigen smaak. Tijdens de inspectie kunnen we ook zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gelegd en uitgebroed.

Wanneer en waar

De werkochtend nestkasten start op verschillende locaties.

Op woensdag 3 november verzamelen we om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg. Na het schoonmaken van de nestkasten op de Koeienweide fietsen we het park in om ook daar nestkasten schoon te maken.

Op zaterdag 6 november starten we om 10 uur bij de stadsdeel Werf (IN het park naast parkingang Kattenlaan). Vanaf de Werf fietsen we met een ladder langs de verschillende nestkasten in het park.

Aanmelden

Meld je aan voor de werkochtend nestkasten via info@groenebuurten.nl.

De natuurwerkgroep Vondelpark

GroeneBuurten organiseert de werkochtenden in het Vondelpark in samenwerking met de gemeente Amsterdam. We maken ons samen met een enthousiaste groep vrijwilligers sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. Ook zijn er werkochtenden in de Slurf, op de Schapenweide en incidenteel in andere delen van het park. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien en poelen schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam, parken Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna.

Meehelpen kan op woens-, donder- en soms in het weekend van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie: zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl.

Gegevens

Datum:
03/11/2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps