Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Werkochtend Koeienweide Vondelpark

Werkochtend red de kikkers en sprinkhanen

05/07/2023 @ 10:00 - 12:30

werkochtend

Deze werkochtend gaan we spinkhanen en kikkers redden die wegvluchten voor de aannemers die bezig zijn met de grote maai van de Koeienweide. Ook gaan we zaden verzamelen van bijvoorbeeld margrieten en ratelaar. En er is nog heel veel te hooien.

Help je mee met het ecologisch onderhoud tijdens de Werkochtend Koeienweide? Het is het mooiste stukje ruige stadsnatuur in het Vondelpark. Tijdens de werkochtend onderhouden we het natuureducatie pad en kan je op een actieve manier genieten van dit stadsparadijs. Samen met buurtbewoners zorg je voor meer biodiversiteit in de stad. Elk jaar komen er meer soorten bloemen en dieren bij.

De gereedschappen zoals harken, rieken en kruiwagens staan voor je klaar. Ook zorgen wij voor koffie en thee.

Neem je zelf werkhandschoenen mee?

 

Aanmelden en locatie

Graag aanmelden via simone@groenebuurten.nl.

Vrijwilligers verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg.

 

Wat doen we tijdens de Werkochtend Vondelpark

GroeneBuurten organiseert deze Werkochtend Koeienweide. Met hulp van vrijwilligers zetten we ons al meer dan 10 jaar in voor een natuurlijk en ecologisch gevarieerd Vondelpark. Want biodiversiteit in het park is van groot belang. Soms werken we ook in andere delen van het park zoals op de Schapenweide of bij de takkenrillen.
Ongeveer 18 keer per jaar werken vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad, het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en het schoonmaken van nestkasten. Licht werk waarvoor geen groenkennis of ervaring nodig is. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam begeleid de werkochtenden. Hij vertelt niet alleen over de werkzaamheden langs het pad, hij geeft ook  informatie over de flora en fauna op de Koeienweide.

Je kan meehelpen op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Kijk voor de andere werkdagen en meer informatie op onze agenda. Of neem contact op via simone@groenebuurten.nl.

Interesse in een rondleiding met schoolkinderen over het natuureducatiepad? Kijk voor meer informatie op https://groenebuurten.nl/vondelpark/scholen-groepen/

Video vrijwilligerswerk Vondelpark

Bekijk de video op het YouTube-kanaal van GroeneBuurten om te zien waarom onze vrijwilligers zich graag inzetten voor het Vondelpark:

Zie https://www.youtube.com/watch?v=F64g4F4QinQ

Gegevens

Datum:
05/07/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps