Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke Open dag Koeienweide Vondelpark

11/05/2019 @ 11:00 - 16:00

Open dag

Op zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom tijdens de Open dag Koeienweide in het Vondelpark. We vieren het 10-jarig jubileum van het ecologisch beheer op deze prachtige weide.

Activiteiten Open dag Koeienweide

Tijdens de Open dag Koeienweide is er van alles te doen. Loop mee met een gratis rondleiding onder begeleiding van een natuurgids. Er is een kleine expositie met foto’s van tien jaar Koeienweide. Maak je eigen bloemenbom. Of proef lekkere zelfgemaakte kruidenthee.

Ecologisch beheer Koeienweide

Vrijwilligers helpen al 10 jaar met het onderhoud van de Koeienweide. Dit doen zijn tijdens werkochtenden onder begeleiding van een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam. Vrijwillige natuurgidsen leiden elk jaar honderden schoolkinderen rond over het natuureducatie pad. De extra inzet van vrijwilligers zorgt voor de kers op de taart. De biodiversiteit wordt steeds groter, elk jaar komen er nieuwe soorten flora en fauna bij. De Koeienweide is normaal niet toegankelijk behalve tijdens de educatieve activiteiten en vier Open Dagen. Kom je ook wandelen en genieten van deze stadsoase?

Gegevens

Datum:
11/05/2019
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps