Financiering voor (groene) buurtinitiatieven

Eerste aanvragen kleine groene initiatieven gehonoreerd

De eerste aanvragen voor kleine, groene buurtinitiatieven van max. 500 euro zijn al binnen. Deze projecten kunnen meteen allemaal de komende weken van start! Zo ontvingen we een aanvraag voor vaste beplanting van een aantal buurtboomtuintjes. En een grote buurtmoestuin vroeg een waterpomp aan.

Binnenkort start er een andere mogelijkheid om (groene) buurtinitiatieven gefinancierd te krijgen. Vanaf 1 juni kunnen er namelijk weer projecten ingediend worden in het kader van de buurtbudgetten van Stadsdeel Zuid.

Nieuwe mogelijkheid projectfinanciering

Hoe leuk is het om je te buigen over het leefbaarder maken van je hele woonomgeving. Dat kan nu! Binnenkort gaat Stadsdeel Zuid van start met buurtbudget 2020, waarin budgetten van € 100.000,- beschikbaar zijn voor de gebieden Oud-Zuid, De Pijp-Rivierenbuurt en Buitenveldert/Zuidas. Dit jaar kent het Stadsdeel Zuid ook aparte budgetten toe aan de Marathonbuurt en de Diamantbuurt, twee buurten waarin buurtinitiatief extra wordt gestimuleerd. Voor beide is daarom ook € 100.000,- beschikbaar.

Je kunt zelf op verschillende manieren meebepalen waaraan dit geld besteed zou moeten worden. Groen in jouw buurt? Een grote pluktuin op het braakliggende terrein om de hoek? Veiligheid? Extra straatmeubilair? Speeltoestellen voor kinderen of een natuurspeeltuin? Of wil je jouw straat of buurt leuker en gezelliger maken? Het kan allemaal.

Zelf meedoen

Je kunt op meerdere manieren participeren. Doe bijvoorbeeld mee door een plan in te dienen! Ook als je zelf geen plan indient, kun je goede plannen van anderen liken. Het aantal ‘likes’ bepaalt namelijk of een plan doorkan naar de volgende ronde. Later in het jaar kun je jouw stem uitbrengen op de plannen die door de eerste selectie zijn gekomen. Uiteindelijk bepaal je dus zelf mee welke plannen worden gerealiseerd in jouw buurt.

Termijn en meer informatie

Plannen kunnen de hele maand juni ingediend worden. Je kunt ook bijhouden welke plannen er ingediend zijn en plannen ‘liken’. Dit kan beide via de website www.amsterdam.nl/buurtbudgetzuid. Daar vind je ook meer informatie over het hele proces en de termijnen.