Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfafval actie 25 jaar Rijksmonument Vondelpark

06/11/2021 @ 10:00 - 12:30

Zwerfafval actie 25 jaar Rijksmonument Vondelpark

Update: Deze actie is verplaatst naar de ochtend van 10.00-12.30 uur.

Samen zetten we ons in voor een schoon Vondelpark. Prik je een uurtje mee?

GroeneBuurten en de Ondernemersvereniging Vondelpark zorgen voor afvalgrijpers en vuilniszakken en iets te drinken na afloop.

De actie is onderdeel van de week waarin we vieren dat het Vondelpark 25 jaar de status Rijksmonument heeft.

Wanneer

Op zaterdag 6 november tussen 13.00-15.00 uur.

Er zijn startblokken van een half uur (13.00-13.30 uur en 13.30-14.00 uur en 14.00-14.30 uur. Uiterlijk 15.00 uur lever je de afvalgrijpers en je vangst in.

 

Locatie

Start- en eindlocatie is de Stayokay Amsterdam Vondelpark, Zandpad 5,

 

Wie

Iedereen is welkom. Doe mee samen met vrienden, familie, sportmaatjes, klasgenoten of collega’s van het werk. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Wat gaan we doen

Je krijgt eerst uitleg en een afvalgrijper, vuilniszakken en werkhandschoenen (alleen maten voor volwassenen!). Daarna loop of plog (= rennen) je een rondje, of een deel, door het Vondelpark en verzamel je zoveel mogelijk zwerfafval. In de bosjes aan de randen van het park, op het gras, onder banken en in het water is veel te vinden. Verzamel peuken, rietjes, blikjes, bierdoppen, flesjes, snoepwikkels, etcetera.

Aan het eind wegen we alle vuilniszakken want we zijn natuurlijk benieuwd hoeveel kilo’s afval er zijn geprikt (we hopen dat dat elk jaar iets minder wordt)

Na afloop staat er koffie of thee voor je klaar.

 

Aanmelden

Aanmelden via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl. Vergeet niet te melden hoe laat je wilt starten.

 

Zwerfafval en plastic soep?

Steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. In borders en in het water. Als zwerfafval blijft liggen wordt het gegeten door dieren die erin kunnen stikken. Via onze grachten en rivieren belandt het in de zee. Het plastic wordt steeds kleiner en uiteindelijk wordt het afval een plastic soep. Een ramp voor vissen, vogels en ook de mens.

Zowel GroeneBuurten als Stayokay Amsterdam Vondelpark zetten zich in tegen zwerfafval en voor duurzaamheid. Meerdere keren per jaar organiseren wij schoonmaakacties in het Vondelpark en andere buurten in de stad. Samen met buurtbewoners, bezoekers en diverse organisaties gaan we het plastic afval tegen. Hoeveel volle afvalzakken verzamel jij?

Gegevens

Datum:
06/11/2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Stayokay Amsterdam Vondelpark
Zandpad 5
Amsterdam, Noord Holland 1054GA Nederland
+ Google Maps