Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wilgen knotten Vondelpark

15 februari @ 10:00 - 12:30

Koeienweide Vondelpark

Zaterdag 15 februari start een nieuwe reeks ‘werkochtend Koeienweide’ in het Vondelpark. Iedereen die van buiten werken houdt kan dat meevieren.

De eerste 2 werkochtenden (ook woensdag 19 februari) gaan we wilgen knotten (snoeien).

We beginnen met het verwijderen van het hoge gras rondom de wilgen om ruimte te maken. Daarna starten we met het snoeien van de wilgen. De wilgentenen gebruiken we voor een nieuwe takkenril op de weide, een deel binden we tot takkenbossen en we vlechten ze in de wilgentunnel (op 19 februari). Iedereen is welkom op deze gezellige bijeenkomst, jong en oud. Ervaring is niet nodig, een deskundige groenmedewerker van parkbeheer, Luis, geeft uitleg.

Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Ook handschoenen, ladders en snoeigereedschap staan klaar. Maar eigen materiaal meenemen zoals een zaag en snoeischaar wordt aangeraden.

Waar en wanneer

Verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide.

 

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De knotdag wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van GroeneBuurten i.s.m. Parkbeheer van Stadswerken, Gemeente Amsterdam. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 18 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op woensdagen of zaterdagen van 10.00 tot 12.30 uur aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. Incidenteel helpen de vrijwilligers ook op andere locaties zoals de Schapenweide en langs verschillende waterkanten en bij de takkenrillen in het park.
De werkzaamheden variëren van maaisel aanharken, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken: licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtend Koeienweide wordt begeleid door een enthousiaste medewerker van het groenbeheer van het Vondelpark. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.
Meer informatie: zie www.groenebuurten.nl/agenda of mail/bel naar simone@groenebuurten.nl 020-6628237.

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
10:00 - 12:30

Organisator

GroeneBuurten
Website:
www.groenebuurten.nl

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps