Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tuinvogeltelling 2022

28 januari - 30 januari

Het grootste citizen science project van Nederland komt weer naderbij: de Tuinvogeltelling 2022. Doe jij ook mee?

Nationale Tuinvogeltelling 2022

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling tellen heel veel mensen de vogels in de Nederlandse tuinen. Het levert een momentopname van de aantallen vogels die onze tuinen bezoeken. Vogelbescherming Nederland organiseert dit citizen science project al vele jaren samen met SOVON. Gecombineerd met andere tellingen is te zien hoe de vogelstand zich over de jaren ontwikkelt. Daarmee kunnen we ze beter helpen en beschermen.

Hoe kan ik meedoen?

Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022 één keer een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Ook leuk, doe het samen met anderen, bijvoorbeeld in de tuin van familie, sportvereniging of zorgvoorziening in je buurt.

Alle informatie over hoe dan precies vind je hier. Het is misschien ook leuk om vooraf de gratis cursus Tuinvogels te doen, zodat je meteen al die grappige of bijzondere vogeltjes kunt herkennen.

Lok meer vogels met een vogelvriendelijke tuin

Onze tuinen blijken van levensbelang voor veel vogels. Alle tuinen van Nederland vormen namelijk een enorm oppervlak. In groene tuinen vinden vogels van alles om te overleven; voedsel, beschutting en nestplaatsen. Ook voor andere dieren zijn natuurlijke tuinen vele malen fijner dan betegelde vlaktes.

Het is bovendien erg leuk voor jezelf. Op bijvoorbeeld een bessenstruik komen merels af, maar soms ook winterbezoekers zoals koperwieken of pestvogels. Eigenlijk is zo’n natuurlijke tuin gewoon een stukje natuur pal voor de deur.

Foto: Pixabay

Gegevens

Begin:
28 januari
Einde:
30 januari
Evenement Categorieën:
, , , , , , , , ,

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps