Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NLdoet Vondelpark

11 maart @ 10:30 - 12:30

NLdoet Vondelpark

Op vrijdag 11 maart kan je helpen met een Nldoet actie in de Vondelpark Slurf.

Wat gaan we doen tijdens NLdoet Vondelpark

We planten biologische nectarrijke inheemse planten die goed zijn voor bijen en vlinders. Andere werkzaamheden zijn onkruid verwijderen en zwerfafval prikken kan ook.

Gereedschappen en werkhandschoenen staan klaar. Je eigen werkhandschoenen meenemen is wel zo handig. Wij zorgen ook voor koffie, thee en wat lekkers.

Het gaat niet goed met de wilde bij in Amsterdam. Daarom zetten we ons samen met buurtbewoners in voor de wilde bijen in het Vondelpark.
De wilde bij is afhankelijk van voedsellocaties op korte afstanden van elkaar. Want wilde bijen verplaatsen zich, in tegenstelling tot honingbijen, maar over kleine afstanden, maximaal 200 meter.
Doe mee en draag bij aan de biodiversiteit en het verfraaien van het park en help de wilde bij en andere insecten.

Resultaat

Als vrijwilliger zorg je voor de ‘extra’ dingen in het park. We zorgen voor meer kleur en eten voor insecten in de Slurf. Dit deel van het park werd vroeger ook wel de ‘bloemenweg’ genoemd. Door het extra onderhoud ontstaat er weer een mooie hoofdingang van het Vondelpark, het visitekaartje van onze stad! Een aantrekkelijk Vondelpark voor zowel Amsterdammers die het park als hun achtertuin gebruiken als voor bezoekers van buiten de stad als voor de vele dieren die er een plek hebben..

Locatie

We verzamelen in de Slurf van het Vondelpark. De Slurf is het smalle deel van het park tussen de hoofdingang bij de Stadhouderskade tot aan de Vondelbrug (parkingang van Baerlestraat). Loop of fiets het park in vanaf de hoofdingang Stadhouderskade. Na ongeveer 150 meter staan wij op het gras aan de rechterkant klaar om je te ontvangen.

Aanmelden NLdoet Vondelpark

Geef je op via simone@groenebuurten.nl. Er is een maximum aantal deelnemers dus wees er snel bij.

Vaker meedoen

Doe mee met NLdoet en wie weet vind je het daarna leuk om vaker te helpen als vrijwilliger van de Werkochtend Vondelpark Slurf. De reguliere werkochtend Vondelpark Slurf is om de week op donderdagochtend in de periode maart-november.

Je bent ook welkom bij een van de andere werkochtenden in het Vondelpark. Bijvoorbeeld bij de werkochtend Koeienweide. Zie ook https://groenebuurten.nl/vondelpark/meehelpen/

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zoek je nog een klus? In Amsterdam kan je meedoen met diverse (groen)klussen. Kijk op https://www.nldoet.nl/ voor een overzicht van alle klussen.

Campagne voor de wilde bij

In 2022 zet GroeneBuurten zich voor het derde jaar samen met de Bee Foundation in voor de wilde bijen. Houd onze website in de gaten voor de nieuwe acties tijdens de ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’.

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps